welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

warm/koud

14 maart Dar es Salaam - thuis

De wekker gaat om 4.00 want we moeten tijdig op de luchthaven staan. Het is nu al bloedheet. Dar es Salaam staat er beken om maar hier wil je toch niet wonen? Met het zweet op onze rug staan we onze tas te pakken. In het donker stappen we in ons busje. De ferry voor de korte overtocht is zo vroeg nog nagenoeg leeg.
Om 5.30 staan we op het vliegveld van Dar es Salaam. We hebben een doos mee waar ons ontbijt in zit en die mag gewoon mee door de scan en naar binnen. Dus ook de flesjes water en pakjes sap.
We eten de boel rustig op want we kunnen toch nog niet inchecken. Tegen de tijd dat dit wel kan blijkt dat we heel veel geduld moeten gaan hebben. Het systeem is uitgevallen dus ze moeten iedereen handmatig gaan inchecken. Dit duurt natuurlijk veel langer dan de normale procedure.
Het is bloedje heet en iedereen staat met zijn papieren te wapperen. Er is ook een dame die zich ongelooflijk druk maakt. Die andere verteld dat ze vooral niemand voor moeten laten gaan en alle balies af loopt om te klagen over de werkwijze. Ze loopt met een echte waaier dus we dopen haar om tot waaierwijf.

Hulde aan het grondpersoneel van de luchthaven want we vertrekken met maar een half uur vertraging. De vlucht was prima. Erg gaaf was het zicht dat we hadden op een wolken vrije Kilimanjaro!! Je kon zo de krater in kijken. Het vliegtuig hing speciaal voor de gelegenheid een beetje scheef en iedereen kwam uit zijn stoel om te kijken.

Waaierwijf heeft ook in het vliegtuig veel noten op haar zang. Het personeel draait met de ogen en zucht eens diep. Toch is waaierwijf heel tevreden. Ze is ervan overtuigd dat ze met haar assertieve gedrag toch maar mooi een hele hoop voor elkaar heeft gekregen en het onderste uit de kan heeft gehaald. Wat ze niet weet is dat ze met haar gestress waarschijnlijk vele jaren korter leeft en dat niemand haar aardig vind.

Na de overstap in Londen stonden we om een uur of tien 's avonds op Schiphol. En dan met de trein naar huis. Wat was het koud zeg op het perron. Rond middernacht zijn we thuis en storten we ons in ons eigen bed

 vorig verslag

 volgende verslag