welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Groen

13 maart. Zanzibar - Dar es Salaam

De wekker gaat om 6.00. We moeten namelijk een Ferry halen. We rijden eerst terug naar Stone Town. In de auto wordt ik al lichtgroen dus neem ik snel een reistabletje voor we de boot op gaan.
Er is overigens goed nieuws. De oog/oordruppels en de keelspray hebben hun werk gedaan. De oorpijn is een stuk minder en de 4 witte stippen in mijn keel zijn weg!
De eerste helft van de overtocht was prima te doen maar toen kwamen er golven overdwars op de ferry te staan. Daar had ik flink wat moeite mee. Die reistabletjes werken niet echt perfect. Het enige stukje dek dat er is staat vol met mensen die zich zo ongeveer voelen als ik. Het is vol in de zon en de wind brengt de uitlaatgassen en de hete lucht uit de motorkamer. Ik ben dan ook erg blij als we aanmeren in Dar es Salaam.

We stappen in een busje, gaan voor 5 minuten op een andere ferry en rijden dan naar onze slaapplaatsen.
En dat ziet er echt supergaaf uit!.
En mooi strand en als we door de bosjes lopen komen we bij onze huisjes. Het heeft 2 verdiepingen! Beneden is een kast en de badkamer en met een mooie trap kom je op de bovenverdieping. Dit is gemaakt van hout en je matras ligt op een verhoging. Er zijn soort hekken van hout naar je eigen balkonnetje. Je hebt dus permanent wind in je huisje. Er zit zelfs een klep achter je bed. Met een touw kan je een een stuk van de muur open zetten zodat er nog meer wind over je heen waait als je ligt te slapen. Geweldig!!

We gaan wat lunchen met de groep en daarna even de zee in. Die is wel erg ruig en ook warm. Dus zitten we onze tijd uit onder een parasol. Aan het einde van de middag gaat iedereen terug naar zijn huisje om de tassen voor morgen klaar te maken en even een dutje te doen.
Dat laatste is knap lastig want er is verderop al een disco aan de gang en zo te horen gaat dat de hele nacht door.

We eten met z'n alle in het restaurantje en nemen afscheid van John. Morgen moeten we weer erg vroeg op dus iedereen gaat op tijd naar bed. De muziek staat loeihard dus de oordopjes komen te voorschijn. Gelukkig houden ze er rond middernacht mee op dus hebben we nog een paar uur slaap.

 vorig verslag

 volgende verslag