welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Oogdruppels in mijn oor

12 maart. Zanzibar, nungwi

De oorpijn die al bijna een week suddert is nu heftig. Balen want er staat een snorkeltour naar het mooie Mwemba eiland op het programma en die moet ik cancellen. Over 2 dagen moet ik vliegen en dan is het niet verstandig om met dit oor onder water te gaan liggen.
Ik sta op het terras met John te praten als we zien hoe de groep naar de boot gaat. Het is laag water dus de boot kan niet dicht bij het strand komen. Iedereen moet dus door het water naar de boot toe lopen. Een lange sliert mensen loopt met de tassen boven het hoofd omdat de golven soms okselhoogte bereiken. 

Ik loop het dorpje in om een apotheek te zoeken. Ik vind een gebouwtje met verschillende kamers en een wachtruimte. Ik moet bij een meneer komen en vertellen wat het probleem is. Op een plankje heeft hij een paar potjes en flesjes staan. Zo te zien de volledige voorraad van deze "apotheek". Hij geeft me oogdruppels voor in mijn oor. Ze hebben ook oordruppels maar de oogdruppels schijnen beter te zijn want er zit antibiotica in. De man dient zelfs de druppels alvast toe. Dan komt er iemand een bonnetje schrijven en mag ik betalen.
Na dit enerverende tripje ga ik naar het strand waar Roeland een mooi plekje in de schaduw heeft. Beetje lezen, beetje spelen in de golven en zo gaat een ochtend snel voorbij.

Rond lunchtijd gaan we terug naar de kamers om Sunita uit te zwaaien. Zij vliegt vandaag van Stone town naar Nairobi en morgen naar Kinshasa (haar woonplaats).
Terug op het strand gaan we verder met de ochtendactiviteiten.
Aan het einde van de middag komt de groep terug van een geslaagd snorkeltripje. Van Sophie krijg ik een spray voor de stippen in mijn keel (jaja, die zijn erbij gekomen). Even grof geschut inzetten want ik moet dus over 2 dagen vliegen.
We eten weer lekker in een restaurantje aan zee en gaan daarna even op het strand liggen om naar de sterren te kijken.
En dan op tijd naar bed want morgen op tijd weer op....

 vorig verslag

 volgende verslag