welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

strand

11 maart Zanzibar, Nungwi

We vertrekken vandaag om 10.00. Ik ga voor die tijd samen met Sunita nog even naar het House of Wonders. Dit was het paleis van de sultan en kreeg die bijnaam omdat het het eerste huis was met stromend water én electriciteit én zelfs een lift. Het museum is leuk. Veel informatie over het leven vroeger en nu op het eiland.

We zijn precies op tijd terug bij het hotel. Het is ongeveer een uur rijden naar het noordelijke puntje van Zanzibar. Een mooi landschap en vele leuke kijkjes op het leven in de dorpen. Maar ook een beetje vreemd. We zien vrouwen wachten bij de waterput terwijl wij als toerist zometeen kunnen rekenen op een eigen douche.

We slapen bij Amaan bungalows dat aan het strand ligt. Onze kamers liggen wat achter op het terrein maar zien er prima uit. Alleen Loke staat nog in kampeerstand en vraagt aan iemand van het personeel waar de douches zijn.
"In uw badkamer in uw kamer, mevrouw ?!?"

We lunchen op het dek dat half over het azuurblauwe water steekt. Het ziet er hier wel heel idillisch uit. Nick besteld water en krijgt de vraag: "een grote of een kleine fles?" Nick denkt na en zegt: "een grote" waarop de ober de legendarische woorden spreekt: " die hebben we niet"
vraag het dan ook niet!!...haha

's middags liggen we in het super warme water en in de schaduw op het poederwitte strand.
's avonds eten we bij een strandtentje. Lekker met je voeten in het zand.
De dorado en de tonijn waren heerlijk.

 vorig verslag

 volgende verslag