welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Prison island

10 maart Zanzibar, Stone town

Een deel van de groep is op dolfijnentour en een deel op specerijentour. Alleen Jeroen, Nick en ik zijn achter gebleven om Stone town te verkennen. Het is echt een leuk klein stadje. Heel veel kleine steegjes, veel arabische invloeden in de gebouwen en alles omringd door azuur blauw water en strookjes wit strand.
Het stadje heeft ook wat leuke winkeltjes waar ik een hele mooie ketting zie (en koop). Bij een klein bakkertje met een heel oud mannetje drinken we wat en eten een cakeje. Hierna lopen we nog een stukje maar we zijn verrassend snel door het stadje heen.
Omdat we vanmiddag op een toertje gaan moeten we vroeg lunchen. Er zit een Indisch restaurant op een derde verdieping met verkoelende wind, fantastisch uitzicht op zee en heerlijk eten.

Om 13.00 gaan we met z'n vieren op toer naar Prison Island. Op dit voormalige Quarantaine en gevangenis eiland leven enorme landschildpadden. We mogen ze voeren wat grappig is. Ze zijn nogal Pole Pole (langzaam in Swahili).
Een groot mannetje vind het lekker om gekriebeld te worden. De hals voelt een beetje zoals een olifantenslurf.
Bij het strandje leren we Sophie snorkelen en dan met het bootje naar de snorkelplek.
De golven zijn pittig. Het is net op het randje van leuk. Gelukkig is het onder water de moeite waard. Veel visjes en vooral veel verschillende soorten.
Tegen een uur of 5 zijn we weer terug in Stone town. Bij café Livingstone gaan we wat drinken. Met de voeten in het zand kijken naar hoe de grote schepen gelost worden. Die meren hier dus gewoon aan op het strand. De olievaten worden over het strand gerold en bij het andere schip lopen mannen in hun eentje met joekels van koelkasten op hun rug.

Na een lekkere koude douche gaan we naar het park om wat te eten bij de stalletjes. Het is laagseizoen dus er zijn niet zoveel toeristen dus sommige mannetjes van kraampjes hanteren vrij harde verkooptechnieken. We vinden een rustig plekje aan de kade om ons gescoorde eten op te eten.

 vorig verslag

 volgende verslag