welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Medina

9 maart Lushoto - Zanzibar

De wekker staat heel erg vroeg omdat we een flink stuk moeten rijden en ze liever ons 1 of 2 uur te vroeg bij de boot afzetten dan te laat.
Om 4.30 staan we dus in het pikkedonker de tent af te breken, 5.00 ontbijt, de boel inpakken en gaan!
Het landschap onderweg schijnt wel aardig te zijn geweest maar de meeste kunnen daar alleen maar naar raden want die hebben liggen pitten.
Om 13.00 rijden we Dar es Salaam binnen. Stapvoets rijden we mee met de permanente verkeersopstopping die de hele stad lijkt te vormen. Ruim een uur later staan we bij de haven. 1,5 uur te vroeg maar dat is niet erg. We nemen afscheid van Simon en Solomon. Ze rijden vandaag nog terug richting Kenia.

We kunnen wachten op de boot in een ruimte met airco en dat is heerlijk. Het is vandaag namelijk erg warm. Tot onze verbazing zijn er gratis sapjes, ijsjes en cakejes! Om 16.00 gaan we aan boord van de Kilimanjaro. Ok, het is een schip maar we hebben wel op de top van de kilimanjaro gegezeten!!!
Het eerste stuk zee is ruig en sommige van ons moeten zich flink concentreren. Gelukkig kalmeert het later wat en kan iedereen genieten van de verkoelende wind en de uitzichten.
Vlak voor zonsondergang komen we aan in Stone Town. Verrassend grote oude gebouwen met veel arabische invloeden op het eerste gezicht.
We lopen naar ons hotel en wanen ons in een Medina in Marokko. Smalle steegjes met gesluierde vrouwen.

's avonds krijgen we iemand mee die ons het doolhof uit moet leiden en ons bij restaurant Mercury brengt. Vernoemd naar Freddy Mercury die op zanzibar geboren is en er de eerste 8 jaar van zijn leven woonde.
Zanzibar heeft trouwens op het moment een probleempje. Ze zitten al bijna 3 maanden zonder stroom. Vandaag of morgen (letterlijk) zal een deel van het netwerk weer hersteld worden. Op dit moment is het grootste deel van de stad onverlicht of werkt op generatoren.
We zitten dus te eten bij een klein olielampje

 vorig verslag

 volgende verslag