welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Usambara gebergte

7 maart Moshi - Lushoto

We hebben een vrije ochtend. We nemen afscheid van Rob. Hij blijft achter in Moshi om morgen te beginnen aan een 6 daagse trekking de Kilimanjaro op. Albert en Cyrina hebben de tijd om bij een dokter langs te gaan om pilletjes voor de darmen te halen.
De rest lummelt wat rond. Beetje lezen en schrijven en mee verhuizen met de schaduw. Gister was overigens de eerste (of misschien tweede) dag tijdens deze reis zonder een druppel regen.

Rond 12.00 vertrekken we richting Usambara gebergte. De eerste 3 uur rijden we door vlak en gortdroog landschap met daar doorheen een groene strook langs de rivierbedding. Het laatste uur slingeren we omhoog. Prachtige vergezichten, mooie watervallen en een echt andere wereld. En in de bergen regent het natuurlijk. Gelukkig is het net droog als we de tenten opzetten.

Vanavond is er een tafel om aan te eten dus die gaan we mooi dekken met op ieder bord een frangipani bloemetje.
We spelen voor de verandering, het inmiddels erg populaire, moordraadselspel.

8 maart Lushoto

Een groot deel van de groep gaat een wandeling maken van 9 uur. Mensen met blaren, geen zin of geen goede schoenen blijven thuis (Nick, Roeland, Sophie en ik).
Sophie, Nick en ik gaan het dorpje Lushoto verkennen. eerst het postkantoor zoeken en daarna over het marktje struinen. Honderden kleine hokjes waar vrouwen stoffen verkopen en kleding op maat maken. We gaan opzoek naar mooie stofjes. De mensen zijn super vriendelijk en we moeten vooral overal even binnen komen kijken.

Rond de lunch zijn we terug en Solomon heeft gekookt voor een weeshuis. Zitten we met z'n vieren aan een pan friet en een schaal vol tosti's. 's middags doet Roeland een poging de holes van de minigolfbaan te vinden en de rest leest, schrijft en slaapt wat.

 

 

...als het goed is komt hier nog een verhaal over de wandeling maar Jeroen moet die schrijven en dat kan dus nog wel even duren......

 

Na het avondeten houden we een kleine afscheidsspeech voor Solomon en Simon. Ze zetten ons morgen af in Dar es Salaam en daarna zien we ze niet meer.

 vorig verslag

 volgende verslag