welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Ngorongoro Krater

2-3-2010 Serengeti - NgoroNgoro

Om 5.00 komen we in beweging en als het licht wordt vertrekken we. We rijden met een flinke vaart het park uit. Als snel gaat Simon in de remmen omdat er een mannetjesleeuw op een koppie (rots) ligt. Daarna stoppen we nog voor bateared foxes (vleermuisoor vossen), een jakhals en een giraffe op de weg. 

Op een stil moment begint iedereen tegelijk te schreeuwen. Stop!,  Leeuw!, Leeuwen!!, Stoppen!! (dwars door elkaar, luid en uit zo'n 7 kelen tegelijk).
2 mannetjes leeuwen liggen vlak langs de weg. Zodra ze hun kop neerleggen verdwijnen ze in het hoge gras.
Vlak voor de exitgate zien we een Servalkat de heuvel op rennen. Gaaf!!

Wat ons een beetje tegenvalt is dat we nu een paar uur over de vlaktes van de Serengeti gescheurd zijn en niet 1 groepjes hoefdieren. 2 miljoen Gnoes zitten er in dit park en wij zien ze niet.
Bij de gate mogen we de koppie oplopen voor een machtig mooi uitzicht over de vlaktes van Serengeti en van Ngorongoro reserve.

Vanuit de Serengeti rij je gelijk de Ngorongoro vlakte op ( je hebt ook de krater en de hooglanden). Dit is geen National Park maar een Game Reserve wat betekend dat de Masai bevolking in het park wonen en hun vee hoeden. Op deze vlaktes zien we eindelijk grote kuddes Gnoe's met Zebra's.

We stoppen bij een Masai dorp voor een bezoek. De mensen wonen hier echt maar hebben wel een programmaatje in elkaar gezet voor toeristen. De mannen en vrouwen komen zingen en dansen. Erg mooi on te zien maar vooral ook om te horen. De heren mogen proberen of ze hoger kunnen springen dan de krijgers.
Bij de hutjes worden we opgesplitst. 2 personen per gids. De hutjes zijn super klein en ze stoken er een vuurtje in dus het is rokerig. Leuk om eens te zien en onze gids geeft veel uitleg over het leven van de Masai.
Daarna moeten we natuurlijk langs de kralenkettinkjes. Als afsluiter bezoeken we het kleuterklasje. Wat een dropjes!

Om 11.30 komen we aan bij de Ngorongoro krater. Wat een prachtig uitzicht. Er komt wat zon door de wolken en we zien in de diepte een kudde Gnoes als mieren over de vlakte rennen.
We stappen over in 2 jeeps omdat de truck de krater niet in kan/mag. We rijden de kraterwand af en spotten in de verte 2 cheetah's. Beneden staat gelijk een grote kudde gnoes.
Een grote bui rolt de krater in en niet veel later zitten we er midden in. Best balen. We hebben eigenlijk net iets te vaak regen tijdens deze trip. We komen langs 3 leeuwen waar we geen foto van kunnen maken. We proberen de bui uit te rijden maar dat lukt niet echt.

Bij de picknickplek zitten nijlpaarden en een paar mooie vogels. Het is zo goed als droog als we verder rijden. Er staan 5 hele grote mannetjes olifanten in het gras. Echt enorm veel groter dan alle andere olifanten die we tot nu toe hebben gezien. Daarna zien we nog snel een leeuwin de heuvel op rennen en toen begon het weer te regenen. Op een gegeven moment wordt het pad zo modderig dat onze chauffeur omkeert. De andere chauffeur vind dat onzin en besluit dat we toch door de blubber moeten. Hij haalt het. Wij niet.
We moeten er uit om te duwen. De modder vliegt ons om de oren. De auto ligt met zijn as op de grond. Dat ziet er echt niet best uit. Maar goed, we staan dus midden in de Ngorongorokrater dus eerst maar eens controleren of er geen leeuwen op ons liggen te loeren. De chauffeur van de andere jeep komt kijken. En dan lopen ze beide naar de eerste jeep. Tot onze verbazing beginnen ze van die jeep de band te verwisselen. We staan ons een beetje te vervelen en beginnen Hints te spelen met de andere jeep. We staan zo'n honderd meter uit elkaar. Jeroen maakt de gebaren en de andere groep staat met verrekijkers te raden. 3 woorden, film, eerste woord, een lettergreep...en Jeroen maakt een gebaar van iets ergens uit halen met behulp van een papieren lunchzak. Na veel hilariteit en 3 uitbeeldende mensen tegelijk kwam de andere jeep op de titel: Out Of Africa!
We beelden ook nog het gezegde: kat in de zak kopen uit en tegen die tijd is de band verwisselt. We zijn ervan overtuigd dat we de eerste (en laatste) mens zijn die staand op een vlakte van de Ngorongoro-krater Hints hebben gespeeld. 
Jeep 1 komt achteruit de blubber in om ons er uit te trekken. Niet veel later zit hij ook bijna vast. Gelukkig komt er een andere jeep die ze er beide weer uittrekt. Na ruim anderhalf uur kunnen we weer verder maar de safaritijd zit er nu op (en het regent weer). De jeep die ons hielp rijdt een lekke band dus stoppen we om hem te helpen. Op de weg de krater uit zien we nog 2 zwarte neushoorns en een Kori Trap. De vegetatie is prachtig op de kraterrand.

Op de camping wacht ons een verrassing. De jongens hebben alle tenten opgezet. Hebben wij mooi de tijd om de modder overal uit te spoelen.
's avonds gaan we lekker internetten om daarna in de luxe bar wat te drinken.

 vorig verslag

 volgende verslag