welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Nog een Luipaard!

1-3-2010 Serengeti National Park

Om 6.00 gaat de wekker. Het is nog donker in de Serengeti. We zien de zon opkomen als we een kopje thee drinken. Om 6.30 start de ochtendsafari.
We zien vrij weinig. Ook moeten we regelmatig de geplande route omgooien omdat de weg te modderig is. We zitten zelfs weer een keer vast. Gelukkig kunnen we onszelf uitgraven want de kans dat er op dit weggetje een jeep langskomt om te helpen is wat kleiner. John geeft het op voor nu en besluit met ons naar het visitorscentre te gaan. Daar wemelt het van de rots en boom Dassies. We krijgen hier eenuitgebreide uitleg over de Grote Trek van de Gnoe's.

We rijden terug naar het kamp voor de lunch en hebben een paar uur de tijd om te relaxen. We gaan in de truck zitten lezen en schrijven (minder tsetse vliegen binnen) en fotograferen wat vogels en vlinders.

Om 3 uur gaan we op de tweede Safari. We zien 2 secretarisvogels op hun nest, een groep spelende bavianen met 1 heel onhandig kleintje. Ik spot de Banded Mongoose waar ik blij van wordt. Dan nog een Topi van dichtbij, rennende wrattenzwijntjes met hun staartjes in de lucht en dan.....

En dan zien we in de verte een paar jeeps stil staan. We rijden er naar toe en gaan helemaal uit ons dak als we zien dat het om een luipaard gaat.
Precies waar we de truck stilzetten komt ie op een paar meter langs gewandelt. Hij gaat even rustig voor ons zitten en begint dan een reedbuck te besluipen. Helaas heeft het dier het door en sprint weg waarna het luipaard in de greppel verdwijnt.
Als we weer opkijken en de jeeps tellen komen we op 25 !!! en die moeten allemaal keren. File in de Serengeti

Terug in het kamp eten we snel en duiken gelijk ons bed in. We zijn moe en de wekker gaat morgen om 5.00.
De leeuwen brullen de halve nacht en het geluid dat de Hyena's maken valt niet te omschrijven.

 vorige verslag

 volgende verslag