welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

In de problemen

28 februari 2010 Lake Victoria - Serengeti NP

We mochten uitslapen!! Ontbijt om 8.30! Daarna loop ik met Sophie en Rob richting het dorpje om een kerk te bezoeken (het is zondag). De kerk vinden we niet maar wel de vismarkt bij de haven en een paar winkeltjes met mooie stoffen.
Om 10.00 vertrekken we richting Serengeti National Park. Bij de gate lunchen we. Hierna moeten we alles gereed maken voor de Tsetsevlieg. Lange broeken aan, sokken aan, lange mouwen en iedereen een opgerolde krant in de aanslag om ze dood te meppen als ze in de bus komen. De bus wordt gesprayd en in het park hangen overal zwarte doeken om de vliegen te lokken en te doden. Tsetse vliegen brengen soms namelijk de slaapziekte over (die kan dodelijk zijn).

Eindelijk zien we onze eerste Gnoe's (Wildebeast). Samen met de Zebra's vormen ze redelijk grote groepen. Toch zien we ook hele grote stukken niets. Wel 1 drinkende olifant, een nieuwe giraffensoort, de eerste Topi's en uitljes.
En dan komen we in de problemen. We reizen al een paar dagen op met een truck van Geckotravel en die zit voor ons vast in de modder. De achterkant is weggeslipt en staat nu naast de weg. Wij slippen ook maar Simon denkt er wel langs te kunnen. We volgen echter dezelfde route en staan in no-time muurvast en overdwars op de weg met amper 5 centimeter speling tussen de 2 trucks. Tussen ons in ligt een omgevallen boom die eerst weggehakt moet worden voordat we kunnen proberen om weg te komen. Er worden verschillende pogingen gedaan maar beide trucks komen alleen maar meer in de problemen.
In de bus hebben we zo'n anderhalf uur de tijd om te bedenken waar we gaan slapen en koken. De koekjes zijn zelfs al gerantsoeneerd en Jeroen heeft uit het raampje moeten plassen omdat we de truck niet uit mochten.
Uiteindelijk mochten we er wel uit om te helpen en omdat niet iedereen er gerust op was dat de truck los zou komen zonder om te kieperen.
Uiteindelijk komt er een jeep de Geckobus lostrekken waarna wij met alleen flink scheppen ook weer op het pad terecht komen.

En dan moeten we heel hard rijden over de hobbelige weg om bij de campsite te komen. Het wordt donker en we komen pas om 19.30 aan. We zetten de tenten op in het donker. We zitten midden in de Serengeti zonder hek. In de bosjes zien we 2 paar oogjes oplichten. Gelukkig zijn ze van de relatief onschuldige Hyena en niet van een katachtige.
Het eten is om 9 uur klaar en gelijk erna duikt iedereen zijn tent in. Het was een lange dag en morgen is het weer 6.00

vorig verslag

volgende verslag