welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

EHBO verlenen

 

24-7-2015, Kaapstad.

Alle spullen moeten in de auto gepropt worden en dan kan ik uit checken bij het hostel.  Ik rij richting Somerset west waar het kantoor van Nomad zit. Ik ervaar een klein geluksmomentje als er een groepje flamingo’s als kleurige sliert over de grauwe regenachtige snelweg vliegt.
Ik ben op kantoor om papieren te halen bij Dominique en te praten met Mark om te zien of hij me iets te bieden heeft voor de toekomst. Een goed gesprek waar ik nog eens rustig over moet nadenken.

Om 12.00 rij ik er weer weg. Het is ondertussen flink wat harder gaan regenen.
Ik stop bij een shoppingmall omdat ik op zoek ben naar een cheap-ass horloge. De vorige is geplet tussen mijn pols en een klep van de bus.
Ik loop richting de draaideur als ik een dame met wandelstok zie omvallen. Ik ren voor de noodknop en ze komt nog net niet klem te zitten. Ze heeft zich bezeerd aan haar pols.
Eigenlijk heb ik hier geen tijd voor. Maar ja, als eerste ter plaatse  moet je natuurlijk wel even ondersteunen en er dan ook maar bij blijven tot de ambulance er is. Plat laten liggen want ze heeft pas sinds een paar weken een kunstheup waar ze nu op gevallen is. Niet dat ze pijn heeft in die regio. Ze klaagt alleen over een zere pols. Maar er staan een paar pensionado’s bij die er een heel drama van maken. Mevrouw ligt ondertussen wel bijna een onderkoeling te krijgen op de natte stenen vloer maar nee….laten we vooral niet voorzichtig proberen om haar recht op te laten zitten.
Als de ambulance komt voelen ze twee keer, stellen drie vragen en zetten haar op haar benen en lopen met haar naar de ambulance.  Ik had mijn commentaar voor me gehouden maar het voelde toch een beetje als een triomf. En het is natuurlijk fijn voor die vrouw dat ze alleen een zere pols heeft. Dat natuurlijk ook…

Even snel lunchen en een lelijk horloge kopen en dan kan ik weer op weg. Volgens accuweather zou het een mooie dag worden maar mijn ruitenwissers staan op de hoogste stand.
Gister heb ik bericht gekregen dat we omgeboekt zijn naar een ander hotel omdat het oorspronkelijke hotel grote brandschade heeft. Ik mag dus met het autootje vol het centrum in en in Kaapstad is dat niet echt een feest. Voor het hotel snel hem uitladen, inchecken en dan de auto verplaatsen.
Sparky moet terug naar de verhuurder en die zit letterlijk 1 blok van het hotel vandaan. Met het 1 richtingverkeer en spits doe ik daar 30 minuten over. Terug rennen door de regen was letterlijk binnen de minuut.

’s Avonds ga ik de straat op om wat te eten. Het regent nog steeds en ik voel me niet 100% veilig in mijn eentje in het donker op dit stukje Long Street. Ga de goden dus niet verzoeken en pak 1 van de eerste restaurantjes die ik zie. Zit ik daar in mijn uppie chique tapas te eten!
En dan terug naar de hotelkamer om te genieten van het lekkere bed en de aanwezigheid van een TV. Er zit zelfs een Nederlandse zender op. Ik verbaas me over mezelf dat ik daar blij van wordt. Ik heb zelfs een keer Sesamstraat gekeken!

 vorig verslag

 volgende verslag