welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Tapasfeestje

16-12-2011 Malaga

Sophie's wekker gaat om 5.30 en ik ga er ook even uit om gedag te zeggen. En dan weer terug naar bed.
Vandaag is voor mij ook de laatste dag dus pak ik mijn tas in voor mijn laatste les start.
Na de les maak ik het appartement schoon en ga ik richting busstation. Ik mis de bus op een minuut en moet dus 3 kwartier wachten. Jammer want ik kom dan pas om 16.30 aan in Malaga.

Hostal Oasis is goed gelegen en ook goed verstopt. Gelukkig hebben ze een goede omschrijving gegeven. Ik loop door een uitgestorven hartje centrum. De winkels zijn hier allemaal dicht tot 17.00.
Dit systeem lijkt me toch wel erg gunstig voor de economie. Winkels dicht als toch niemand kan shoppen omdat het veel te warm is of omdat ze aan het werk zijn en winkels iedere avond open tot laat zodat iedereen iedere dag royaal de tijd heeft om zijn verdiende geld uit te geven. Wanneer introduceren we dit eens in Nederland?

Malaga verrast me. Men was er nogal negatief over maar het centrum heeft een hele serie mooie gebouwen en leuke pleintjes. Brede winkelstraten die er met de kerstverlichting heel chique uit zien. Leuke smalle steegjes, een mooie kathedraal en een park langs de weg richting het strand. Het is hier nu 20 graden ( 10 graden warmer dan in Granada) maar je waait uit je sokken. Het bezoekje aan het strand is dan ook eigenlijk alleen maar even voor de vorm. Ik wandel weer terug langs de kerst markt en ga dan wat winkelen. Als je mijn verlagen leest lijkt het alsof ik niet anders doe maar eigenlijk ben ik niet zo'n shopper. Maar ja, de winkels zijn open 's avonds dus waarom niet en er moeten ook nog kerstcadeautjes gekocht worden voor thuis.

Om een uur of 22.00 ben ik terug in mijn dorm. Ongeveer tegelijk met mij komen de andere dames met wie ik de kamer deel binnen. Het zijn allemaal vrouwen van 30+ dus die hebben geen wilde plannen om te gaan stappen op deze vrijdagavond. Maar dat wil niet zeggen dat het niet gezellig hoeft te zijn. Er ontstaat een spontaan tapasfeestje. Op de grond leggen we dekens en iedereen die nog wat te snacken heeft zet het in het midden.
En zo zit ik met een Chineze, een Japanse, een Zuid-Koreaanse en een Française tot laat te kletsen en te eten.

17-12-2011, Naar huis.

De wekker staat om 7.30. Iedereen in de dorm was al wakker dus dat gaf niet. Ik pak mijn spullen en een snel ontbijtje en ga dan richting Metro. Mijn vlucht naar huis verloopt prima. Het is alleen lang wachten op de bagage en ik mis daarna net  mijn trein. Ik ben dus pas op 16.30 thuis. Snel mijn spullen uitpakken en me omkleden voor het afscheidsfeestje van Roeland. Van Tapas naar bitterballen in 24 uur ;-)

 vorig verslag

 volgende verslag