welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Hamam

15-12-2011, Granada

De les van vandaag was zeer vruchtbaar. Er is een Spaans mysterie voor me opgelost.
Het is mijn laatste dag in Granada dus ik ga snel nog even shoppen voor foute souveniers en kerskadootjes.
Thuis snel huiswerk maken voor morgen en dan mijn badpak pakken. Ik ga met Sophie naar een Hamam!!

Wat een heerlijkheid!! Het is een plaatje! Je stapt zo een marokkaans sprookje binnen. Er zijn 3 baden met verschillende temperaturen, een stoombad en heerlijke thee. Voor €23 mogen we niet alleen 1,5 uur gebruik maken van de faciliteiten maar er zit ook een massage bij. Mijn masseur heeft werkelijk goddelijke handjes! Compleet ontspannen en door en door warm lopen we de kou weer in. Waar iedereen weggedoken in zijn winterjas voorbij komt, lopen wij met onze jas open. Dat vind ik altijd zo heerlijk aan naar de sauna gaan.

Het is 18.00 en de winkels zijn weer open en het is weer levendig op straat. Kortom, ik ga op zoek naar een kapper. Niet voor te stellen op dit tijdstip in Nederland maar hier dus geen probleem.
Ik probeer de dame ervan te overtuigen dat er best wat af mag maar ze vind het geen goed plan. Uiteindelijk haalt ze er maar een paar centimeter van af maar het is wel weer in model.

Het is Sophies laatste avond hier en dat vind ze erg jammer. Begrijpelijk, ik zou hier ook wel 3 maanden kunnen blijven. We gaan dus uit eten. Verscholen in een hofje achter in het Albayzin ligt een goed visrestaurant. De porties zijn werkelijk abnormaal.
Verschillende gefrituurde vis/klein staat er op de kaart en het kost €11. Volgens de bediening is dat voor 2 personen. Volgens ons is het voor 4! We krijgen amper een kwart op. Maar het was wel lekker.
Ook heel bijzonder was gefrituurde aubergine met honing.
We sluiten de avond af in een théteria.

 vorig verslag

 volgende verslag