welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Alhambra

14-12-2011 Granada

Na mijn lessen lees ik snel mijn boek uit. Theeroos is een lekkere roman.
En dan op naar het Alhambra. Eerst koop ik nog een broodje. Een verrassend broodje. Ik zou zelf nooit op het idee zijn gekomen om op een broodje kaas asperges te leggen maar het was lekker.

Ik kan iedereen aanraden om in de winter naar het Alhambra te gaan. Normaal gesproken zijn rond 9.00 's ochtends al de 7.000 kaarten uitverkocht en is het dus verstandig om te reserveren of heel vroeg in de rij te gaan staan. Nu staat er om 13.00 geen rij en er zijn zat kaartjes. Op heel veel plekken was ik de enige die rond liep en ik kan dus makkelijk foto's maken zonder mensen er op. Alleen de tuinen zijn vast nog veel mooier in een ander jaargetijde.
Beetje irritant is wel dat je of een ochtend of een middag kaartje moet kopen maar dat 's middags het museum dicht is !?!?
Het Moorse paleis is schitterend, de uitzichten over de stad vanaf de torens van het fort prachtig, de tuinen ongelooflijk en het gebruik van water in combi met de tuinen en de architectuur werkelijk betoverend!

Na 4 uur rondstruinen over kinderkopjes strompel ik naar huis. Werkmail checken is niet bevorderlijk voor het vakantiegevoel. Ik neem me voor dat niet meer te doen.
Ik ga ter afleiding huiswerk maken, Schrijven en lezen. Tot het tijd is om tapas te gaan eten. Persoonlijk blijf ik 21.00 te laat vinden om wat te gaan eten maar ik moet ma aanpassen aan de gewoontes van het lans waar ik te gast ben...toch?
Sophie heeft afgesproken met 3 meiden. 2 Duitse en een Amerikaanse. We lopen richting Plaza del Toro waar de tapas groot zijn. Wat me nu wel opvalt is dat mensen die tapas echt als maaltijd zien en dat het dus veel/groot moet zijn. Typische Spaanse dingen komen er nauwelijks op de lijst voor. Hamburgers, shoarma etc. Daar kun je uit kiezen! Wij nemen een baked potatoe met cream cheese en bij de tweede ronde kaaskroketjes. Niet slecht maar zeker geen kwalitatief lekkere Spaanse dingen. Geef mij maar 1 plakje goede ham in plaats van een bord vol friet.
Maar het was wel gezellig en leuk om eens mee te maken.
Het regent een beetje als we terug lopen. Met een volle maag kruip ik mijn bedje in.

  vorig verslag

  volgende verslag