welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Kathedraal

13-12-2011, Granada

De les vandaag was erg nuttig en ik vind het nog leuk ook! Ik heb ook gelijk maar even gevraagd hoe de kroegen hier kunnen bestaan als ze zoveel eten gratis weggeven. Volgens Isabella is dat omdat dit een studentenstad is en door dit systeem niemand zelf kookt maar iedere avond even naar een kroegje gaat voor 2 a 3 drankjes. Kortom, een hoge omloopsnelheid en iedere dag van de week een afgeladen volle kroeg! tja, daar zit wel wat in natuurlijk. Je kunt niet echt zeggen dat we in de Nederlandse horeca top omzetten draaien op maandagen en dinsdagen....

Na de lunch ga ik even boodschappen doen. Het is koud en bewolkt vandaag. brrrr.
Sophie en ik gaan aan de wandel. Eerst naar de hamam om ook voor haar te reserveren en daarna richting Alhambra om een ticket voor morgen te kopen. Het is een hele klim de heuvel op maar erg mooi door een herfstachtig park. Boven aangekomen blijkt dat je geen kaartjes van te voren kunt kopen. Balen!
We lopen dus maar weer de heuvel af en zoeken een theehuis. Ik ga daarna naar de kathedraal waar Maria José van de school staat voor een rondleiding. Ik ben de enige dus heb een privé tour. Het goede nieuws is dat ik alles begrijp en ondertussen ook alweer in staat ben om vragen te stellen en dingen te vertellen. De spaanse deuren in mijn achterhoofd staan weer open.
Ik ben blij dat ik naar deze schoolactiviteit ben gegaan. Een kathedraal stelt niet veel voor zonder het verhaal er achter. Na wat winkels kijken, dat kan hier 's avonds, ga ik naar huis.

Thuis duik ik in mijn boek en tegen achten smeer ik een boterham. Ik wist dat Sophies moeder vlaamse is maat niet dat Sophie ook vlaams sprak! Wat een talenwonder is deze 23-jarige! Vloeiend in frans, nederlands, engels, duits en nu ook spaans!
Na een fotokijksessie, bretagne is echt mooi!!!, moet ik echt nog even mijn huiswerk maken.

 vorig verslag

 volgend verslag