welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Spaanseles

12-12-2011, Granada

De wekker gaat om 8.00. Het is ideaal om in de school te wonen. Ik kan het rustig aan doen. Om 9.00 word ik verwacht. voor een introductie. Om 10.00 start mijn priveles. Mijn professora heet Isabela. Ik heb een totale spaans blokkade die maar langzaam los komt. Na 2 uur les ben ik vrij. Gracias dios!

Ik zet een kop thee en maak een plan voor de komende dagen. Vandaag wil ik door het Albayzin lopen. Eerst zoek ik de hammam om voor later in de week te reserveren. Het is tenslotte ook vakantie dus ik mag mezelf verwennen.
Ik struin door smalle steegje, langs witte huisjes en heb af en toe zicht op het Alhambra. Het is zonnig en net niet koud. Een beetje jas-aan-jas-uit weer. Bij het uitzichtpunt lees ik in de Lonely Planet dat ik uitzicht heb op de Sierra Nevada. Ik had de besneeuwde bergtoppen helemaal over het hoofd gezien!
Als ik de heuvel afgewandeld ben loop ik naar het moderne winkelcentrum waar ik gister een hele leuke winkel heb gezien met een leuk jurkje. Die is nu van mij :-)
Mijn voeten zijn op en ik moet nog huiswerk maken dus ga ik naar huis.

Om 21.00 gaan we tapas eten met school. In Granada zijn tapas gratis! En het zijn flinke porties. Je betaald alleen je drankje en die zijn normaal geprijsd. Je vraagt je af hoe ze nog iets verdienen. Je krijgt bij je cola van €2 gewoon een gratis tosti!
Het was gezellig maar wel moeilijk om spaans te verstaan in een luidruchtige kroeg.

 vorig verslag 

 volgende verslag