welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Theehuisjes

11-12-201, Granada, Spanje

Om 4.00 gaat de wekker. Jeroen is zo lief om me naar Schiphol te brengen. We moeten alleen eerst even ijs krabben...brrrr
Om 6.00 ben ik door de douane en een uurtje later zit ik in de lucht. De vlucht is nog niet half vol dus ik kan languit liggen op 3 stoelen en wat slaap in halen. Om 10.00 ben ik in Malaga. Wachten op de bagage en snel even ontbijt kopen. Ik heb honger! Daarna neem ik de trein naar het centrum. Daar moet ik naar het busstation. Met de kaart in mijn hand kan ik de weg maar niet vinden. Blijkt de eindhalte in de praktijk verder weg te liggen dan op mijn kaartje. Oud kaartje???
Kortom, ik moet een flink stuk terug lopen. Het is 18 graden en ik heb mijn donzen winterjas aan. In de zon niet om uit te houden maar heerlijk in de schaduw en vol in de wind.
Om 12.00 zit ik in een bus naar Granada ( jaja, 2 uur is zo om). Die doet er ruim 1,5 uur over. Het landschap is mooi heuvelachtig maar mijn ogen vallen al snel dicht.

In Granada moet ik een stadsbus nemen en om 14.00 sta ik in een restaurant mijn sleutel op te halen van mijn kamer. In Granada is het trouwens bewolkt, regenachtig en maar 9 graden. Net thuis dus!
Ik deel een kamer in een appartement boven de taalschool. De school is gelegen in een smal straatje vol Marokkaanse theehuisjes en souvenirwinkeltjes. Levendig!!
Het appartement ziet er prima uit. Mijn kamergenoot is er niet en er is ook geen wc-papier. Gelukkig ligt er wel een briefje met adressen van supermarkten. Ik ga dus gelijk ontbijt , drinken etc inkopen voor de komende dagen.
Bij thuiskomst ontmoet ik de franse Sophie. Ze lijkt me een prima kamergenote. 

Ik ga een stuk mijn neus achterna lopen. Eens kijken waar ik ben. Overal hele smalle straatjes met kinderkopjes die door je schoenzolen heel boren. De witte huizen staan tegen de berg op geplakt en ik loop heel wat trapjes op en af. Plotseling sta ik bij een uitzichtpunt over de stad en het Alhambra. Moooii!
Ik loop de wijk uit richting Kathedraal en ontdek een kerstmarkt, hippe winkels en een gebied dat net een Marokkaanse souk is. Vlak bij mijn kamer zitten een hoop arabische theehuisjes met een 1001 nachten inrichting. Ik nestel me in een berg kussens en trakteer mezelf op muntthee, hummus en falafel.
Terug in het appartement klets ik nog even wat met Sophie en ga op tijd naar bed.

 vorig verslag

 volgende verslag

 

 

 

fotoalbum