welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Goede Doelen en Vrijwilligerswerk

Nadat we hadden besloten om tijdens het reizen ook vrijwilligerswerk te gaan doen bedachten we al snel dat het ook leuk zou zijn als we geld te besteden hadden om die projecten te helpen. Daarna ontstond het idee om ook andere projecten te steunen die we onderweg tegen zouden komen. Om aan geld te komen bedachten we een geld inzamel actie.

Waarom hebben we besloten om vrijwilligers werk te gaan doen onderweg?
Er zijn verschillende kleine redenen die bij elkaar een goede reden zijn geworden (vonden wij). De meest voor de hand liggende reden: dat we iets "goeds" willen doen voor mensen die het slechter hebben. Maar dit is voor ons niet de enige reden.
Een andere reden is dat je met werken wat langer op een plek bent dus dat je waarschijnlijk het echte leven en de mensen in een land beter leert kennen. Met een beetje geluk doe je ook nog iets nuttigs voor de mensen daar. We hebben niet de verwachting dat wij hun wereld verbeteren maar we hopen wel dat we hen helpen dat te doen. Ook af en toe wat regelmaat tijdens een reis waarin je alle vrijheid hebt lijkt ons niet overbodig. Het zal ons hopelijk helpen niet in een te groot gat te vallen als we in nederland weer het strakke patroon in moeten. Door onze opvoeding dat je dit soort luxe uitstapjes moet verdienen knaagt er al snel een schuldgevoel omdat je niet nuttig bezig bent. Aangezien we over behoorlijk wat mensen lazen die tempel moe werden denken we dat we het reizen meer waarderen als het af en toe onderbroken wordt voor werk. O ja, en met een beetje mazzel leef je tijdens het werken iets goedkoper dus kan je langer weg blijven.

Met het ingezamelde geld hebben we verschillende kleine locale goede doelen gesteund.
Zie: Gesteunde projecten

Sponsor Nicolaas ook in 2009 !!

Dit jaar ben ik voornamelijk voor mijn werk in het buitenland maar ook dan kom ik verschillende projecten tegen. Mascotte NICOLAAS mag dus weer mee. De eerst volgende reis is naar Laos en Cambodja waar Nicolaas weer schoolboeken wil kopen. 
Helaas is Nicolaas platzak.  Je kunt hem weer een opdracht geven of geld doneren.  Lees meer...

Mascotte Nicolaas tijdens wereldreis DEEL 2


 

St. Nicolaas Tijdens Rudi's reis gaat mascotte NICOLAAS mee. Nicolaas gaat goede doelen steunen voor mensen en dieren die een extraatje wel kunnen gebruiken. Helaas is Nicolaas platzak dus moet hij nog even hard werken voordat hij cadeautjes kan gaan uitdelen. Hij wil geld verdienen door het uitvoeren van Opdrachten. Met het verdiende geld wil Nicolaas schoolmaterialen kopen, bedreigde diersoorten steunen, weeshuisjes helpen en nog veel meer.
Wil je weten hoe dit allemaal precies in zijn werk gaat? Lees dan verder....

 

Bekijk alle opdrachten en de geslaagde opdrachten , Hoeveel geld Nicolaas heeft opgehaald , Hoe we het hebben uitgegeven en de gesteunde projecten

 

Sponsorplan tijdens wereldreis DEEL 1

Je kon onze projecten op de ouderwetse manier sponsoren (gewoon geld geven) of ons een opdracht meegeven. In ruil voor een donatie probeerde wij dan de opdracht te voltooien. Lees verder...... 
 
Bekijk alle opdrachten, Hoeveel geld we hebben opgehaald, Hoe we het hebben uitgegeven en de gesteunde projecten