welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Opmerking voor de lezers

Hallo groepsreiziger. Gefeliciteerd. Je hebt met Googelen mijn site gevonden!
Je bent van harte welkom om hier te lezen maar
ik wil even uitleggen dat ik naast reisbegeleider ook gewoon een mens ben. Als privépersoon houd ik al jaren familie en vrienden via deze site op de hoogte van wat ik mee maak.  Dit zijn dus verslagen van mijn persoonlijke belevenissen en ervaringen. Die kunnen anders zijn dan die van de reiziger. Ik praat in mijn verslagen over niemand uit de groep, niet over de locale organisatie en niet over de Nederlandse. Maar wel over hoe ik dingen beleef. Ik zou graag de vrijheid houden om daar vrij in mijn privé blog over te schrijven.

Groep 3, week 3

Ecuador
Ik had dit verhaal veel eerder moeten schrijven!! Nu ben ik eigenlijk alweer vergeten hoe die week was. Ik weet nog vaag wat we gedaan hebben maar de leuke voorvallen zijn alweer vergeten. (sorry, een weekje terschelling heeft alles uit mijn hoofd gewaaid)

Maandag gingen we naar de ruïne bij Ingapirca. Het was redelijk mooi weer en er stonden veel lama's. Deze keer gingen we in de middag naar de hoedenfabriek omdat we ruim in de tijd zaten en hij deze keer ook open was. Met een groep met veel vrouwen hoef ik natuurlijk niet uit te leggen dat vooral de winkel veel aandacht kreeg.
's avonds hebben we met zijn alle gegeten bij de italiaan die naast het hotel zit. Bij de hoedenwinkel had ik een kadootje gekregen die ik heb verloot. Eigenlijk wilde bijna niemand hem hebben behalve chauffeur Marco maar die wilde het niet aannemen toen ik het hem gaf. Nu zit het ding dus bij iemand in de tas en zal hij hem bij het afscheidsdineetje wel krijgen.

Dinsdag gaat de groep naar National Parc El Cajas. Eigenlijk had ik deze keer wel mee gewilt omdat ik er u tijd voor had (geen voorbereidingen voor volgende groep) maar ik heb ook al meer dan een week hoofdpijn en dan helpt in mijn geval het niet om op hoogte rond te gaan lopen. 's middags liep ik wat rond opzoek naar een kadootje voor vrienden van me en kwam een deel van de groep tegen. Uiteindelijk thuis gekomen met dingen die ik helemaal niet wilde kopen maar wel errug leuk zijn!
's avonds zijn we met de hele groep gaan eten bij eucalyptus en dat was lekker!

Woensdagochtend ging vrijwel iedereen mee met het toertje langs de ikat weverij en de orchideeënfarm. 's middags even terug geweest naar een winkeltje omdat ik de veel te dure spiegels misschien toch wilde kopen. Maar ze waren helaas al weg.

Donderdag was een lange dag naar kust met de eerste lekke band voor deze reis! Iedereen stond heel sportief het geheel te fotograferen en op de velden rond de "garage" waren voldoende vogels om de mensen met een camera zoet te houden.
Tegen de avond kwamen we aan bij Mandala. Het hostal in Peurto Lopez. Puppy Bonbon is enorm gegroeid! Hij is 3 maanden oud maar al groter dan een gemiddelde labrador (het is een deense dog).
's avonds geef ik even de briefing voor de komende dagen en dan gaat iedereen lekker aan tafel. De garnalen zijn  hier super! De avond eindigt met een hoop puzzelspelletjes die de meeste van ons erg frustreren.

Vrijdag gaan de mensen naar isla de la plata en op walvissentoer. Ik ben vergeten te vragen of ik mee mag, stom! Dug ga ik even bij slapen in de hoop de hoofdpijn van een paar dagen oud eens weg te krijgen.
We gaan in het dorpje eten en daarna bij een strandbarretje wat drinken. Ik weiger echt om te dansen ook al doet Marco nog zo zijn best. Ik kan het niet, ik wil het niet, en ik heb mijn bergschoenen aan!!!

Zaterdagochtend maak ik met een klein groepje een wandeling door droogwoud en sta ik te vertalen bij het museum. We zien veel vogels. Een lekker stille groep helpt!
's avonds hebben we het afscheidsdiner. Naast de gebruikelijke speeches en grapjes krijg ik ook nog een leuk kado. De spiegeltjes die ik in Cuenca had willen kopen!!! De dames waren me dus voor geweest en ik had niets door!

Zondag rijden we naar Guayaquill en hebben op de valreep nog een klapband. Het was een flinke klap maar verder ging het goed. Het was gelukkig een achterband. Dus wederom op zoek naar een garage en geduldig wachten en de mannen op de vingers kijken.
In Guayaquill moet ik het 1 en ander regelen en de groep gaat in het park kijken en langs de boulevard lopen.
's avonds eten we weer in het sfeerloze restaurant waar de airco wel heel koud staat en het enorme videoscherm een kennisquiz laat zien. Je kunt gewoon niet anders dan naar zo'n scherm kijken ook al wil je het niet. Maar de TV uitzetten dat kan echt niet! (ja, we hebben het gevraagd).
In het hotel neemt iedereen afscheid van elkaar want morgen gaan we opsplitsen. Dus ik zeg ook Marco gedag. 70 dagen samen werken en dan "tjuus!, tot ooit". Dat is wel een beetje gek

De volgende ochtend (of nacht) sta ik om 4.00 naast mijn bed. Deze keer hoef ik niet alleen mijn gasten in een taxi te stoppen naar de luchthaven, ik moet nu zelf ook mee!
Het zit er op! Ik ga lekker naar huis! Jeroen knuffelen en bruine boterhammen met kaas eten!

 vorig verslag

 Door naar Terschelling verhalen