welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

hoogste gebouw ter wereld

2-4-2012, Dubai

Wat hebben we lekker geslapen zeg. Wat een heerlijk bed!!! Zelfs om 5.00 wakker worden van de moskee was niet erg want gewoon een extra moment om te beseffen dat je lekker ligt.
Lekker zelf ontbijt maken en een kopje thee. Wanneer Jeroen naar de receptie wil lopen om te vragen of we moeten verhuizen vind hij aan de deurknop een tasje met de krant van vandaag.
Het moet niet gekker worden!
Ook vandaag mogen we genieten van de upgrade. Morgen moeten we naar de kamer waar we voor betaald hebben.

We gaan eerst naar het museum over Dubai. Via de Souq lopen we naar de bootjes om over te steken naar de wijk Deira. Daar zijn de kruiden en goud Souq. Jeroen ziet hier de eerste dames met maskers lopen. Een bijzonder gezicht.
In een heel klein tentje bestellen we een sapje. Niet zomaar een sapje maar halve liters met gemixte kleuren en bijzondere namen. Lekker, lekker, lekker.
We nemen de metro naar het grootste winkelcentrum ter wereld naast het hoogste gebouw ter wereld.
Dubai mall heeft 1200 winkels, een parkeergarage van 10 verdiepingen, een indoor aquarium waarin je duikles kunt krijgen, een indoorpretpark, een ijsbaan, een waterval en.......
Burj al Khalifa is 828 meter hoog en echt heel erg indrukwekkend. We hebben kaartjes om omhoog te gaan naar de 124ste verdieping op 424 meter hoogte.
Het uitzicht is geweldig. Je kunt de eilanden in de vorm van een palm en de wereld zien liggen. En natuurlijk Burj al Arab. Het 7 (of5) sterrenhotel.
Aan de voet van het gebouw is een enorme fontein waar 's avonds een fonteinenshow is. Ieder half uur een ander liedje met een ander waterdansspel. We zien er 4 en gaan dan terug naar ons appartement.
Jeroen steekt de straat over zonder goed te kijken dus ik roep: Pas op!!! Ferrari!!!  :-)

 

Tip
Boek Burj Al Khalifa ruim van te voren via internet want het is soms weken van te voren al uitverkocht.

 

 vorig verslag

 volgende verslag