welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Opmerking voor de lezer

Hallo groepsreiziger. Gefeliciteerd. Je hebt met Googelen mijn site gevonden!
Je bent van harte welkom om hier te lezen maar
ik wil even uitleggen dat ik naast reisbegeleider ook gewoon een mens ben. Als privépersoon houd ik al jaren familie en vrienden via deze site op de hoogte van wat ik mee maak.  Dit zijn dus verslagen van mijn persoonlijke belevenissen en ervaringen. Die kunnen anders zijn dan die van de reiziger. Ik praat in mijn verslagen over niemand uit de groep, niet over de locale organisatie en niet over de Nederlandse. Maar wel over hoe ik dingen beleef. Ik zou graag de vrijheid houden om daar vrij in mijn privé blog over te schrijven.

Kreeft eten

Donderdag 3 december, Trinidad

Een deel van mijn groep gaat zwemmen met de dolfijnen. Ik blijf achter op het bungalowpark om een catamaran te regelen voor andere gasten en dingen door te nemen met animador Vladimir. Dan weet ik voor de volgende keer hoe dingen hier werken. Er kan ik Cuba veel maar het moet allemaal wel nogal omslachtig geregeld worden. Ik heb even een uurtje voor mezelf dus ga ik wat snorkelen. Op zich oogt het niet alsof de inham waar we aan zitten geschikt is om te snorkelen maar ik zie toch behoorlijk wat leuke vissen. Het water is ook van een goddelijke temperatuur. Ik loop er zo in en dat zegt wat!

Na de lunch vertrekken we richting Trinidad. Dit ligt nog geen uur rijden verderop. Net buiten de stad ligt het bungalowpark voor de komende 2 nachten. We gaan een wandeling maken door de stad met Alex. Het valt ons allemaal op dat het veel kleiner is dan we hadden verwacht. Trinidad is een grote naam maar het stadje is dat niet. Het oude centrum heeft alleen maar kleine laagbouw. Super schattig maar niet echt veel statige gebouwen. Dit is wel erg charmant trouwens. De straten zijn autovrij en van kinderkopjes. Op de wandeling komen we langs een schooltje waar we even binnen mogen kijken. We gaan even wat drinken bij een bar die beroemd is om het lokale drankje dat ze schenken...maar dat is helaas net op.
De groep heeft nu tijd om rond te lopen en een aantal ontmoet ik later weer om te gaan eten bij een paladares. Op straat wordt je hier wel behoorlijk lastig gevallen. Op zich niet op een heel vervelende manier maar wel vrijwel continue. Iedereen vraagt om zeepjes of probeert je hun paladares te laten zien of wil je sigaren verkopen.
Ik raak aan de praat met een meisje dat graag oude kleren wil hebben en daarvoor ook echt wel morgen naar mijn hotel wil komen om het op te halen. Ik spreek dus voor de volgende dag met haar af want ik heb een flinke zak meegenomen van thuis en het is ook wel lekker als mijn tas weer makkelijk dicht kan.
De paladares van deze avond is een verrassing. Van buiten is aan niets te zien dat er achter die deuren iets te eten valt. We lopen door de woonkamer en de deur gaat weer snel achter ons op slot. We moeten een trap af en komen dan op een leuke binnenplaats met een joekel van een boom. De kreeft was fantastisch!
Na het eten gaan we naar de trappen voor de Casa de musica. Hier is iedere avond live muziek. We gaan op de trappen zitten met een drankje en genieten van de muziek en de dansende mensen.
Om 23.00 zit de werkdag erop. Santiago rijdt de mensen terug die nu mee willen en de rest pakt een taxi.

Vrijdag 4 december, Trinidad

Een vrij te besteden dag voor de mensen in Trinidad. Een deel van de groep gaat met een stoomtreintje door de Vallei de los Ingenios, een paar gaan paardrijden en de rest heeft een zwembad dag. Om 10.00 is iedereen op pad en ga ik naast de airco mijn papierwinkel bijwerken.
Het meisje dat ik gister kleding beloofd heb komt langs en ze is erg blij met onze afdankertjes (ook donaties van mijn groep).
's middags moet ik Trinidad in voor de bank en internet. Je kunt hier alleen internetten bij een soort KPN-winkel. Eerst een kraskaart kopen en dan een uur in de rij wachten. Dan mag je voor $6 een uur lang je opvreten achter een hele langzame verbinding.
Leuk nieuws in mijn mailbox. Een leuk hosteria aan de kust van Ecuador heeft me gevraagd een paar maanden de boel te komen runnen voor ze!!! Iets om over na te denken.
Om 16.30 ben ik weer terug in het hotel en klaar voor relaxen aan het zwembad maar binnen een half uur is de zon weg.
's avonds eten we in de finca en daarna gaan we Trinidad is voor nog een avondje muziek. Trinidad is 's avonds echt erg leuk en gezellig!

 vorig verslag

 volgende verslag