welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Opmerking voor de lezer

Hallo groepsreiziger. Gefeliciteerd. Je hebt met Googelen mijn site gevonden!
Je bent van harte welkom om hier te lezen maar
ik wil even uitleggen dat ik naast reisbegeleider ook gewoon een mens ben. Als privépersoon houd ik al jaren familie en vrienden via deze site op de hoogte van wat ik mee maak.  Dit zijn dus verslagen van mijn persoonlijke belevenissen en ervaringen. Die kunnen anders zijn dan die van de reiziger. Ik praat in mijn verslagen over niemand uit de groep, niet over de locale organisatie en niet over de Nederlandse. Maar wel over hoe ik dingen beleef. Ik zou graag de vrijheid houden om daar vrij in mijn privé blog over te schrijven.

Gebrul van leeuwen

Santiago de Cuba, 3-2-2010
Ik word wakker van het gebrul van leeuwen!!!
Bizar als je voor het slapen de Lonely Planet van Kenia hebt liggen lezen en je in een land zonder leeuwen bent.
Mijn kamer ligt blijkbaar tegen de verblijven van de dierentuinleeuwen aan. Ik kan ze vanaf mijn balkon rondjes zien lopen.

We doen de ochtendtoer langs het fort, het plein vd revolutie en de mooie begraafplaats. 's middags wil iedereen aan het zwembad liggen en niemand wil mee naar het restaurantje dat Ivan wilde regelen. Ik eet dus met een paar mensen het twijfelachtige hotel eten en ga dan wat lezen.

Santa Clara, 4-2-2010
Vandaag is een reisdag van bijna 12 uur en als er dan een ongeluk gebeurd waardoor de weg versperd is dan ben je zo een extra uur kwijt. Een taxi had een paard en wagen aangereden. De kar met paard lag in de goot en met de bestuurder ging het niet goed. Die is op de voorruit geklapt. De politie nam alle tijd om alles op te meten en de filmen voordat de auto die de weg versperde eindelijk verplaatst mocht worden.
We kwamen pas om 20.00 aan bij ons hotel waar iedereen gelijk aan tafel kon. Door een miscommunicatie met Ivan zat ik dus bij de koffers te wachten tot iedereen uitgegeten was.
Midden in de nacht werd ik wakker gebelt. 1 van mijn gasten staat bij de receptie met een allergische reactie. Haar nek is helemaal dik. Gelukkig heeft dit hotel een verpleegster en heb ik anti-histamine bij me. De verpleegster smeert de bulten in met creme. met een tabletje erbij hopen we dat het niet erger wordt.
Om 4.00 doe ik mijn ogen weer dicht.

Santa Clara, 5-2-2010
Gelukkig lijkt de allergie aardig te reageren op de pilletjes. Het is in ieder geval niet erger geworden.
's ochtends doen we een rondje Che Guevara en dan rijden we richting Varadero. Tijdens de lunchstop bedanken we Alexis en Ivan die we misschien niet meer mee krijgen op de laatste dag.
Tijdens de rit naar Varadero wordt duidelijk dat we het strand wel kunnen vergeten. Het waait erg hard en het is bewolkt. 's nachts regent het flink

Varadero, 6-2-2010
Het stormt. Geen stranddag dus. Ik ga 's ochtends voor gasten op sigaren-jacht en langs kantoor. 's middags even souvenirs helpen uitzoeken met een gast en daarna even proberen op het strand te liggen maar we worden gezandstraald en we mogen de zee niet in.
's avonds is er een afscheidsborrel en ga ik met een deel van de groep eten in een leuk restaurantje. Het bandje daar is zo leuk dat zelfs ik een CD bij ze koop.

Naar huis, 7-2-2010
We hebben nog een ochtend in Varadero maar het is nog steeds stormachtig. Na de lunch vertrekken we richting de luchthaven. Er blijven 3 mensen langer in Varadero en ik hoop voor ze dat ze nog mooi weer krijgen.
Op weg naar de luchthaven overrijden we een geit. Dat stomme beest zette een sprint in vanaf de overkant van de weg. Alexis kon met geen mogelijkheid meer remmen. Als die geit gewoon was blijven staan waar ie stond dan was er niets aan de hand geweest.
Op de luchthaven verloopt alles soepel en ook in Parijs is er niets aan de hand.
Hoewel ik me wel afvraag waarom ze op luchthaven eigenlijk nog scanners voor je bagage hebben???
Ik kom aanzetten in Parijs. Moet ik mijn pakje sap weg doen dat ik van de cubanen mee mocht nemen en ook een klein bekertje water dat ik in het vliegtuig kreeg.
Goed, prima, vooruit...ik ken de regels. En het zakje met mijn deo, tandpasta en lippenbalsem moet uit de tas en in de plastic bak. Vervolgens moet ik mijn vest uit. GDVR het was 30 graden in Cuba en het is nu -2, ik wil mijn vest gewoon aanhouden!!
Denk je dat je het wel zo'n beetje gehad hebt moet mijn camera uit de tas en in de bak *_*
Dat is me nog nooit eerder gevraagd. Maar dat was nog niet alles. Ik moest mijn telefoon uit mijn dagrugzak halen, mijn ipod, mijn huissleutels en mijn portemonnee 0_0
Waarom vraag je niet gelijk of ik de inhoud van mijn rugzak wil leeg kieperen in die bak???
Ook nog even de schoenen uit en de riem los en ik mocht door naar mijn volgende vlucht.
Laat die scanners dan lekker uitstaan en doe 1 op 1 controlle van tassen en fouilleren *)

 vorig verslag

 volgende verslag