welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Opmerking voor de lezer

Hallo groepsreiziger. Gefeliciteerd. Je hebt met Googelen mijn site gevonden!
Je bent van harte welkom om hier te lezen maar
ik wil even uitleggen dat ik naast reisbegeleider ook gewoon een mens ben. Als privépersoon houd ik al jaren familie en vrienden via deze site op de hoogte van wat ik mee maak.  Dit zijn dus verslagen van mijn persoonlijke belevenissen en ervaringen. Die kunnen anders zijn dan die van de reiziger. Ik praat in mijn verslagen over niemand uit de groep, niet over de locale organisatie en niet over de Nederlandse. Maar wel over hoe ik dingen beleef. Ik zou graag de vrijheid houden om daar vrij in mijn privé blog over te schrijven.

Picknicken bij de boer

Gamaguey, 31-1-2010
"s cohtends doe we het stadstoertje met de fietstaxi's en Ivan doet dat leuk. Na een eenvoudige lunch rijden we naar de bergen. De zon gaat onder als we langs de rijstvelden rijden. We overnachten in eenvoudige huisjes midden in de natuur. Ik ga op vuurvliegjes jacht om ze te laten zien aan mensen en daarna gaan we aan tafel. Er is een leuke band en er wordt gedanst...zelfs door mij!

Sierra Meastra, 1-2-2010
De wandeling naar de schuilplaats van Fidel Castro staat op het programma. Het grootste deel van de groep gaat mee. Terwijl we staan te wachten op de 4 x 4 jeeps om ons het super steile stuk weg op te brengen wil een dame me een kilo pinda's verkopen. Nou, die komt wel op!
Het is een mooie wandeling en iedereen haalt de eindstreep. 2 van mijn gasten hebben laten zien over heel veel doorzettingsvermogen te beschikken!

Santiago de Cuba, 2-2-2010
We rijden naar Santiago de Cuba. We stoppen in het plaatsje Bayamo waar de groep kan rondkijken na het praatje van Ivan. Ivan neemt me mee omdat hij me de "winkel" promenade wil laten zien en het wassen-beelden museum. aandoenlijk want hij is helemaal onder de indruk en trots op de 10 behoorlijk slechte wassen-beelden die het "museum" rijk is.
Tijdens mijn vorige 2 reizen had ik op deze dag een probleem met tijd in combinatie met lunch. Het was gewoonweg te laat. Deze keer probeer ik een alternatief. Lunchplekken zijn er verder onderweg niet dus heeft iedereen kleffe broodjes mee. Bij een fruitstalletje kopen we mandarijnen en bananen.En dan opzoek naar een picknick plek. Alexis zet de bus stil bij een lapje grond naast een huisje en Ivan en ik vragen of we er mogen picknicken. De hele familie is in rep en roer. Het veldje wordt schoongemaakt, er komen stoelen en banken naar buiten en mevrouw gaat zelfs koffie maken.
Wat een gastvrijheid!! We belonen die door vanalles en nog wat achter de laten. Zeepjes, nieuwe tandenborstels, flesje mosterd, pakje koekjes en natuurlijk wat geld voor de kopjes koffie.

We stoppen bij de Basilica del Cobre en rijden dan naar Santiago de Cuba. 's avonds gaat iedereen mee voor de zonsondergang bij het fort en lekker eten.

 vorige pagina

 volgende verslag