welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Opmerking voor de lezer

Hallo groepsreiziger. Gefeliciteerd. Je hebt met Googelen mijn site gevonden!
Je bent van harte welkom om hier te lezen maar
ik wil even uitleggen dat ik naast reisbegeleider ook gewoon een mens ben. Als privépersoon houd ik al jaren familie en vrienden via deze site op de hoogte van wat ik mee maak.  Dit zijn dus verslagen van mijn persoonlijke belevenissen en ervaringen. Die kunnen anders zijn dan die van de reiziger. Ik praat in mijn verslagen over niemand uit de groep, niet over de locale organisatie en niet over de Nederlandse. Maar wel over hoe ik dingen beleef. Ik zou graag de vrijheid houden om daar vrij in mijn privé blog over te schrijven.

Met bakken

Pinar del Rio, 25-1-2010
We vertekken vandaag uit Havana met wisselvallig weer. De afgelopen dagen was het al fris en bewolkt met vrij veel wind maar vandaag ziet het er nog somberder uit.
We rijden eerst langs het kantoor van de lokale agent om vouchers op te halen. Ik heb voor het zoontje van mijn contactpersoon daar kindertandpasta meegenomen. Ze had er om gevraagd omdat ie tandenpoetsen vies vind. (later hoorde ik dat ie nu de hele dag wil poetsen).
We rijden via de wijk Miramar richting Saroa. Onderweg regent het flink. Ik kan op de route altijd kiezen uit 3 opties maar met dit weer vallen er 2 automatisch af. Bij de waterval regent het nog steeds flink. Toch zijn er een paar mensen die hem gaan bekijken en echt drijfnat terug komen. We lunchen in Saroa en rijden dan door. Ivan stopt onderweg zodat we een tabaksveld van dichtbij kunnen bekijken en daarna gaan we naar de tabaksfabriek in Pinar del Rio. Hierna ook nog even snel naar een rumlikeurfabriek en dan richting de accommodatie.
Met een deel van de groep ga ik eten in een paladares. Als we terugkomen blijkt er nog maar 1 persoon dansles te willen. We leggen in eerste instantie uit aan de dansinstructeur dat het dan dus niet hoeft en kopen een drankje voor hem. De hele groep is al naar bed op de Benjamin na. Samen met hem, Chauffeur Alexis, Gids Ivan en Dansleraar Adonis (die jongen heet echt zo en is, helaas voor hem, echt heel erg lelijk) maken we er nog een gezellige avond van die uiteindelijk nog eindigt in een dansles ook!

Valei Vinales, 26-1-2010
We maken de mooie wandeling door Vinales. Het blijft gelukkig droog maar er staat een fris windje. We lunchen en daarna bezoeken we nog even het dorpje Vinales. In de middag willen er een aantal mensen paardrijden en ik maak gebruik van de optie om beide keren mee te gaan. Met name het tweede rondje was bijzonder omdat cowboy Miguel besloot te stoppen en ons rond te leiden in een tabaksschuur waar de dames bezig waren om de bladeren op te hangen. Ze rijgen met naald en draad de bladeren aan elkaar. Die gaan aan een lange stok en die worden dan van plafond tot de grond te drogen gehangen. Op de velden zijn ze op dit moment ook volop aan het plukken.
's avonds lekker eten bij het zwembad met een leuke band erbij en er is zelfs wat gedanst!

Varkensbaai, 27-1-2010
Vandaag de rit naar de varkensbaai. Het is prachtig weer en het is windstil in de baai. De mensen kunnen dus even zwemmen voor de lunch. De lunchstop duurt alleen een uur langer dan normaal omdat de keuken het niet helemaal aan kon. We hebben dan ook een zeer korte stop bij het museum over de invasie van de varkensbaai en dan rijden we door naar Cienfuegos. Ook daar hebben we weinig tijd omdat we onderweg met de bus een stop hebben moeten maken omdat iemand ziek werd.
Het avondeten in in de accommodatie in Guajimico altijd een lekker buffet. Al snel verdwijnt iedereen richting zijn bed.

 vorig verslag

 volgende verslag