welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Opmerking voor de lezer

Hallo groepsreiziger. Gefeliciteerd. Je hebt met Googelen mijn site gevonden!
Je bent van harte welkom om hier te lezen maar
ik wil even uitleggen dat ik naast reisbegeleider ook gewoon een mens ben. Als privépersoon houd ik al jaren familie en vrienden via deze site op de hoogte van wat ik mee maak.  Dit zijn dus verslagen van mijn persoonlijke belevenissen en ervaringen. Die kunnen anders zijn dan die van de reiziger. Ik praat in mijn verslagen over niemand uit de groep, niet over de locale organisatie en niet over de Nederlandse. Maar wel over hoe ik dingen beleef. Ik zou graag de vrijheid houden om daar vrij in mijn privé blog over te schrijven.

Nog eens Cuba

Havana, 22 januari 2010

Jeroen brengt me naar schiphol. Het is rond het vriespunt...brrr
Ik heb een raam plaats en zie Zeeland liggen. Een mooi gezicht!
In Parijs is het wederom beroerd geregeld. Er is 1 paspoortcontrole open die richting de bussen naar de andere terminals gaat. We moeten dus door de douane, zeg maar de luchthaven af, en dan echt heel ver lopen om in de rij voor de securitycheck en de paspoortcontrole te gaan staan. En zo ben je een uur kwijt en haal je op een haar je vlucht. Ik vind het echt 1 van de slechtste luchthavens die ik ken. Terminal 2 is zo krap dat je echt als haringen in een ton staat te wachten. Letterlijk schouder aan schouder en zitplaatsen zijn er niet. Naar de WC gaan is ook een beproeving. 1 toiletje in een wachtruimte waar zeker meer dan 500 mensen in moeten passen.
Een pluspunt is er ook. Deze keer zit het vliegtuig aan een slurf dus geen gedoe met bussen. We zitten allemaal op tijd in het vliegtuig en toch vertrekken we met een uur vertraging. Ik zit naast 2 mensen uit mijn groep. Helaas doet de entertainment set het de hele vlucht niet. Gelukkig heb ik een goed boek!

om 19.00 (thuis 1.00 's nachts) landen we in Cuba. Ik maak kennis met gids Ivan en de rest van de groep. Gelukkig heeft iedereen zijn bagage en kunnen we vlot naar het hotel. Daar ontmoet ik de mensen uit de groep die al eerder in Havana waren en loop ik tegen een collega op die hier helemaal niet hoort te zijn. Later op de avond praat ze me bij over haar visum-avontuur.
Tegen de tijd dat ik naar bed ga is het 24 uur nadat ik ben opgestaan.

Havana, 23-1-2010
Ik heb slecht geslapen. Ik droomde de hele tijd ik dingen en mijn dromen in lijstjes op volgorde moest zetten. Super vermoeiend....
In de ochtend hou ik mijn welkomstpraatje. Die duurde aanmerkelijk langer dan mijn bedoeling was omdat tijdens het voorstelrondje al snel bleek dat dit een groep is die graag praat en tijdens mijn welkomstpraatje werd duidelijk dat het een groep is die veel vragen stelt en ook al veel weet en dat wil delen.
Op zich niet erg maar dan weet ik gelijk wat voor vlees ik in de kuip heb. Het is een oude groep en er zit 1 jonge jongen in. Ik hoop voor hem dat hij aansluiting kan vinden.
Ivan gaat een Citytour doen in Havana. Hij doet het leuk. Ook grappig om te zien hoe iedere gids weer een andere route neemt en een ander verhaal verteld. Ik denk dat we een goede aan hem hebben en dat ik goed met ham zal kunnen samenwerken.
's middags zoek ik een apotheek want ik ben mijn DEET vergeten maar ik heb geen succes. Aan het einde van de dag gaan we naar het fort voor een zonsondergang, een welkomstdiner en de kanons ceremonie.

Havana, 24-1-2010

Ivan wil graag indruk op me maken dus heeft hij een iets andere citytour in elkaar geknutseld dan anders. We gaan eerst naar Hemingway bay. Daar was ik zelf ook nog niet geweest. Behalve een klein standbeeld is er niet veel te zien maar toch wel leuk om even deze kant van Havana te zien. Hierna doen we de normale route en stoppen we ook nog even speciaal bij het honkbalstadion om een petje voor iemand te kopen. Na 3 rondjes om het stadion vinden we het inimini winkeltje met souvenirs van de grootste club van Cuba!
Na een lunch in het hotel ga ik wederom op zoek naar een apotheek en kopieën maken.'s avonds gaat een deel van de groep naar een paladar. Ik ga met een collega ergens wat eten en bijpraten.

vorig verslag

volgende verslag