welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

opmerking voor de lezer

Hallo groepsreiziger. Gefeliciteerd. Je hebt met Googelen mijn site gevonden!
Je bent van harte welkom om hier te lezen maar
ik wil even uitleggen dat ik naast reisbegeleider ook gewoon een mens ben. Als privépersoon houd ik al jaren familie en vrienden via deze site op de hoogte van wat ik mee maak.  Dit zijn dus verslagen van mijn persoonlijke belevenissen en ervaringen. Die kunnen anders zijn dan die van de reiziger. Ik praat in mijn verslagen over niemand uit de groep, niet over de locale organisatie en niet over de Nederlandse. Maar wel over hoe ik dingen beleef. Ik zou graag de vrijheid houden om daar vrij in mijn privé blog over te schrijven.

Salsa

Maandag, 21 december Pinar del Rio
Het is snertweer. Het is nog steeds bewolkt met veel wind en kouder dan gister. We gaan bij het koffieplantershuis kijken op Las terrazas en daarna naar de waterval van Saroa. Hier was ik nog niet geweest. Maar zwemmen in een rivier is met dit weer geen optie dus dit is een goed alternatief. We lunchen en rijden door naar Pinar del Rio voor een bezoek aan de tabaksfabriek waar Pepe een goede uitleg geeft. Aan deze man heb ik iets!
We checken in bij de accommodatie en gaan 's avonds eten bij een paladares in het stadje Pinar. Na het eten heb ik een salsales georganiseerd waaraan vrijwel iedereen meedoet. Leuk om te zien hoe mensen van gestuntel in de eerste minuten groeien tot dansers die wild om hun as draaien.

Dinsdag, 22 december. Vale de Vinales
Vandaag probeert de zon eindelijk door de bewolking te komen. We maken een leuke wandeling door de vallei van Vinales met gids Emma. Na de lunch gaan we even rond kijken in het dorpje Vinales en stappen 2 mensen in de taxi om naar een honkbalwedstrijd te gaan kijken. Ik ga in de namiddag met 2 mensen paardrijden. Een leuke route en ik heb echt een superpaardje met veel pit maar die perfect luistert. 's avonds een diner met live muziek. Ook weer gezellig. Ik help nog even 2 duitsers uit de brand. Die zaten op dezelfde vlucht en ook in hetzelfde hotel in Havana. Ook hun bagage was weg en zij kregen het compleet leeggeroofd terug. Alles van vage waarde eruit. Cardreader, horloge, opladers, makeup en zelfs de kerstkadootjes die ze voor elkaar hadden gekocht. Echt sneu. Ik regel bij iemand van mijn groep een kabeltje zodat ze hun geheugenkaartjes van de camera kunnen opslaan en dan ga ik naar bed voordat de Animador me in zijn klauwen krijgt en ik niet meer van hem afkom zonder te dansen.

vorig verslag

volgende verslag