welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

opmerking van de lezer

Hallo groepsreiziger. Gefeliciteerd. Je hebt met Googelen mijn site gevonden!
Je bent van harte welkom om hier te lezen maar
ik wil even uitleggen dat ik naast reisbegeleider ook gewoon een mens ben. Als privépersoon houd ik al jaren familie en vrienden via deze site op de hoogte van wat ik mee maak.  Dit zijn dus verslagen van mijn persoonlijke belevenissen en ervaringen. Die kunnen anders zijn dan die van de reiziger. Ik praat in mijn verslagen over niemand uit de groep, niet over de locale organisatie en niet over de Nederlandse. Maar wel over hoe ik dingen beleef. Ik zou graag de vrijheid houden om daar vrij in mijn privé blog over te schrijven.

Tassenjacht

Zaterdag 19 december Havana

Het weer is ietsje opgeknapt in de zin dat het niet meer regent. Maar het is wel fris met een fikse wind en nog steeds de optie op een bui.
Dit is een uitzonderlijke groep (of ik begin na lang trainen eindelijk goed te worden) maar bij het ontbijt weet ik alle namen al! Na het welkomstpraatje gaan we met Pepe een stadswandeling maken. Grappig om te zien hoe iedere gids weer anders is. Hij verteld compleet andere dingen dan Alex. De hoofdlijnen bij de hoogtepunten zijn wel gelijk maar de kleine dingen waar hij op wijst zijn hele andere dingen. Maar Pepe is een goede gids en ik zie het wel zitten om met hem op pad te gaan de komende weken.

In de middag ga ik met een deel van de groep naar de bank. Die hebben gister op de luchthaven niet voldoende kunnen wisselen, We zoeken ook nog even een winkel dat ondergoed verkoopt voor de dames zonder bagage. En dan komen er 2 soorten op de toonbank en one size fits all....mwah...dat lijkt me sterk.
Dan is er ook nog iemand met een kapotte dagrugzak maar we vinden niet zo snel een plek om die te laten naaien. In de middag ga ik met Pepe langs een huisarts om te doen alsof ik de pil nodig heb (is iemand vergeten mee te nemen) en ga die vervolgens bij de apotheek halen. Later ga ik nog eens terug met de dame zonder bagage die een speciale creme nodig heeft maar die hebben ze niet.
En dan is het 17.00 en gaan we naar het fort voor een zonsondergang. Die er natuurlijk nauwelijks is met dit weer maar dat geeft niet. Het uitzicht op Havana is prachtig vanaf hier en op dit tijdstip heb je het fort en de musea voor je zelf.
Het eten is goed bij het restaurantje dat ik heb geregeld en de kanonsklap was ook geslaagd. Wel erg fris overigens in de wind. Het is een graad of 17 en ik heb alleen een vest en open schoenen (te vroeg teveel weg gegeven).
Tot 1.00 's nachts zijn Pepe en ik bezig met bellen naar de luchthaven in de hoop informatie te krijgen over de tassen. Wanneer we na heel lang proberen uiteindelijk iemand aan de telefoon krijgen is het antwoord: We hebben nog geen medewerker van Air France gezien.
Tja, dan houdt het voor vanavond even op en gaan we maar slapen.

Zondag, 20 december  Havana
Ik loop als eerste langs de receptie om te vragen of de bagage er is maar helaas. Bellen is ook zinloos want ze zijn continue in gesprek. Om 9.00 gaan we een citytour maken door het nieuwere deel van Havana. We gaan naar de ambasadewijk Miramar en lopen even rond in een park. Vervolgens langs de begraafplaats en naar het plein van de revolutie. Dan sigaren kopen, rum proeven en koffiedrinken bij rumfabriek Bocoy. Ik sluit een deal met iemand. Ik neem voor hem 2 flessen rum in de tas en hij voor mij 2 dozen sigaren. Hierna gaan we even naast John Lennon zitten in het park en naar Hotel International.
Even snel lunchen en kopieën maken en dan ga ik met de dames richting de luchthaven om te kijken of we meer info kunnen krijgen over de tassen. 2 uur later ben ik terug met 2 blije meiden met tassen. Heerlijk dat dit ook weer opgelost is!
Ik heb even een uurtje vrij en kan Jeroen bellen.
's avonds gaan we naar een erg luxe paladares in de wijk Miramar. Het eten was erg goed maar het gedoe met de rekening was een drama.

 vorig verslag

 volgende verslag