welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Opmerking voor de lezer

Hallo groepsreiziger. Gefeliciteerd. Je hebt met Googelen mijn site gevonden!
Je bent van harte welkom om hier te lezen maar
ik wil even uitleggen dat ik naast reisbegeleider ook gewoon een mens ben. Als privépersoon houd ik al jaren familie en vrienden via deze site op de hoogte van wat ik mee maak.  Dit zijn dus verslagen van mijn persoonlijke belevenissen en ervaringen. Die kunnen anders zijn dan die van de reiziger. Ik praat in mijn verslagen over niemand uit de groep, niet over de locale organisatie en niet over de Nederlandse. Maar wel over hoe ik dingen beleef. Ik zou graag de vrijheid houden om daar vrij in mijn privé blog over te schrijven.

Koffers kwijt

vrijdag 18 december, Havana

Het regent!!!!  Na alle dagen zon sta ik daar even van te kijken. Het ziet er ook niet naar uit dat het gaat ophouden vandaag. Vanuit mijn kamer heb ik uitzicht op de Malecon. Gister waren er nog 2 jongens aan het snorkelen zo kalm was het water en nu komen de golven over de weg zetten en duurt het vast niet lang meer voor ze hem afsluiten.
Mijn groep komt vandaag aan dus ik ben nog even bezig met wat voorbereidingen en pak dan mijn tas om te verhuizen. Gek genoeg is er geen taxi van plan om mij met mijn zware tassen 5 blokken verderop af te zetten. Daar verdienen ze blijkbaar niet genoeg aan ook al vragen ze woekerprijzen en betalen de locals een fractie. Gelukkig komt er uiteindelijk weer een Lada-taxi voorbij die me wel mee wil nemen. Ik ben Pro-Lada!
Na nog wat voorbereidingen en een lunch heb ik nog 2 uur de tijd voor ik op pad moet en ik ben wat rusteloos. Ik ga nu dus maar eens dat museum van de moderne kunst bekijken die 1 straat van mijn hotel ligt. En super ingeving (al zeg ik het zelf). De tijd  vliegt en het museum is de moeite waard!

Om 15.00 sta ik de regen te zoeken naar een taxi die me naar het kantoor van Cubamar moet brengen. Daar spreek ik de vorige reis na en deze voor en komen we tot de ontdekking dat de vlucht een uur vertraging heeft. Ik ontmoet ook mijn nieuwe gids. Zijn naam is Pepe en ik kom al snel tot de ontdekking dat het een verademing is! Wat een lieve man die lekker duidelijk en recht door zee is. Geen flirterige bullshit met oplichtingspogingen! Ik word er helemaal vrolijk van.
Uiteindelijk vertrekken we om 18.00 van kantoor om er op de luchthaven achter te komen dat de vlucht nog een uur later aankomt. Pepe en ik eten even een zeer kleffe magnetron pizza en doden de tijd door te kletsen.

De vlucht land om 19.55 en om 20.30 komen de eerste mensen door de schuifdeuren. Ik sta naast de gids van de Djoser fietsgroep zodat we beide niet de verkeerde mensen meenemen. Ruim een uur later heb ik mijn clubje nog niet compleet. Uiteindelijk komt de op 1 na laatste de deur door om te vertellen dat er 2 dames hun bagage kwijt zijn. Om Half tien geven we het wachten op. Dat wil zeggen dat ik met de groep naar het hotel ga en Pepe op de dames blijft wachten.
Om 23.30 komen de dames aan in het hotel...zonder Pepe. De arme ziel staat daar dus nog steeds te staren naar 2 schuifdeuren. Ik bel hem snel en om 00.30 is hij ook in het hotel. We regelen nog een paar dingen en ik lig uiteindelijk om 2.00 in bed.
E zo is "even" 's avonds een groep op halen toch gewoon een werkdag van 11 uur.

vorig verslag

volgende verslag