welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

voetbal op hoogte

19-6-2013, Pantanal naar Rio

De Pantanal laten we vandaag achter ons. Om 7.00 stappen we in de open truck om in een uur naar de verharde weg te rijden. 10 minuten voor we daar zijn barst er een bui los en moeten we het zeil over het dak trekken.
Om 8.00 stappen we in de minibusjes.Na 2,5 uur rijden is er een plaspauze in Miranda en om 12.30 zijn we bij de luchthaven in Campo Grande.

Onze vlucht zou om 14.00 vertrekken maar het wordt een half uurtje later. Ik weet niet of dat wat te maken heeft met het noodweer.
We moeten van de gate naar het vliegtuig lopen en als service krijgen we allemaal een grote paraplu. Super....maar het hielp niet veel. Het water spatte zo hard op dat je tot je knieën nat werd.

In het vliegtuig is live televisie. Voor de mannen leuk want die konden live de voetbalwedstrijd Brazilië - Mexico zien. Heel gek om een half vliegtuig te horen juichen bij een doelpunt. Het gaf wel sfeer.
NA 1.5 uur vliegen landen we op Campinas. Hier stappen we over op een vlucht naar Rio de Janeiro. Op de televisieschermen zien we dat daar demonstraties met rellen bezig zijn. hmmmmm.......
Op de luchthaven staan typische mannen met cowboy hoeden en enorme gespen op hun buik.

Om 20.00 komen we aan in Rio. Het is donker dus we zien niet veel van de stad. Op weg naar het hotel zien we nog wel de Sambadrome. Het stadion waar de carnaval parades zijn.
Schuin tegenover ons hotel ligt een bar met restaurant waar we dankbaar in duiken. Alleen vergissen we ons weer in de porties. Ieder portie kun je met gemak met 3 mensen delen. Laatkomers Bo en Janneke hoeven dan ook niets te bestellen want ze kunnen kiezen uit de restjes.

vorig verslag

volgende verslag