welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Paardrijden

18-6-2013, Pantanal

Een heldere ochtend in de Pantanal. Het beloofd een warme dag te worden.
We gaan wandelen. Door de ruige graslanden en palmenbos. We zien brulapen en capucijnerapen maar vooral héééél erg veel muggen. Het is een ware beproeving en lijdt nogal af van het prachtige landschap. Toch is het een prachtplek om te zijn.

Het is vandaag stralend weer en behoorlijk heet. De siesta wordt dus besteed aan de rand van het zwembad of in de hangmat. Af en toe even op staan om een zwijntje of een papegaai te fotograferen en dan weer terug de schaduw in. Vakantie!!

Aan het einde van de middag het hoogtepunt van de vakantie....voor mij. Paardrijden in de Pantanal.
Mijn paard heeft ooit zijn oor gebroken dus die ligt geknakt op zijn hoofd. Dat ziet er heel gek uit. Trencho heeft een beetje pit dus dat is wel leuk. De andere paardjes zijn erg geschikt voor beginners. Vrijwel iedereen zit voor het eerst op een paard en ze hoeven zich geen zorgen te maken.
Het is magnifiek om door dit weidse landschap te rijden. En als bonus krijg je ook nog eens reeën te zien, blauwe papegaaien.....én......verse sporen van een puma!!! Cool!

's avonds is er na het eten een kampvuur. Leuk voor de sfeer maar zonder vuur is het al warm genoeg. Al snel staat iedereen een eindje van het vuur te praten. Het wordt een latertje vandaag. We liggen er "pas" om 23.00 in.
Maar niet voordat we onze privé badkamerkikker weer terug hebben gestuurd naar zijn hoek bij het putje.

 vorig verslag

 volgende verslag