welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Safari

17-6-2013, Pantanal

Om 6.00 staan we al te kijken of de zon op komt. Het is hier prachtig alleen is er van zon geen sprake. Er komen buien aan.
Een boottrip klinkt niet zo heel aantrekkelijk nu het met bakken uit de lucht komt. Toch hijsen we ons in regenkleding. We worden beloond want al snel stopt de regen.

Met een bootje vaten we de rivier op. De komende uren draaien met name om vogels. Honderden ijsvogels, wat gieren, een paar slangehalsvogels en af en toe een toekan of een papegaai. Uiteraard zien we kaaimannen maar de leguaan was geniaal gespot door onze gids. Zelfs toen we er vlak voor lagen zagen wij hem niet door zijn perfecte schutkleur.
Verder zien we in de verte 2 slapende brulapen en zo'n beetje tegen het einde eindelijk de capibara's. Het grootste knaagdier ter wereld. Supergaaf!

Bij de lunch krijgen we de gevangen piranha's te eten, Er zit erg weinig vlees aan. Het is vooral botten. Maar wel lekker. Er volgt een siësta bij het zwembad of op de kamer onder de ventilator

In de middag gaan we op "Safari" in een truck/oude vee wagen rijden we over de enige weg in dit deel van de Pantanal. De onverharde weg die lijdt naar Bolivia. Hoe verder we komen hoe meer we door moerasland rijden. Toch zien we niet heel veel. Wat kaaimannen, een hertje, een ooievaar en een tweetal capibara's.
Als de zon onder gaat  draaien we om en rijden in het donker terug. Met een spotlight zoeken dieren maar het enige dat we zien zijn de oplichtende ogen van de kaaimannen. En dat zijn er héél veel.
Toch wel een leuk ritje.

's avonds zitten de meeste aan de Caiparinha's dus trakteer ik mezelf op een ijsje.....een avocado-ijsje!
Verrassend lekker.

 vorig verslag

 volgende verslag