welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Piranha's vissen

16-6-2013, Pantanal

De klok is weer een uur terug gegaan. We staan om 6.15 in Campo Grande. Terwijl we op de volgende bus staan te wachten vliegen de blauw-gele papagaaien voorbij. Hoe gaaf is dat ?!?!
We stappen in 2 miniusjes om verder te rijden naar de Pantanal. Het is nog 5 uur rijden tot de onverharde weg. Die 5 uur hakken er wel in. De regen komt met bakken uit de lucht en dat voorspelt niet veel goeds voor de Pantanal.
Als we bij het eindpunt van de weg aan komen moeten we zelfs wachten tot de plensbui over is voordat we kunnen uit stappen.
Gelukkig hebben ze een zeil gespannen over truck die ons naar Posada Santa Clara brengt. We rijden een uur over een modderige weg en dan zijn we er. Paradijs!!!
Het is gestopt met regenen en we zien overal om ons heen de gaafste vogels. De Pantanal is het grootste moerasgebied ter wereld. Het is een beschermd natuurgebied waar wel vee gehouden mag worden. We rijden door een hek over een lang zandpad. Links en rechts lopen de paarden en koeien lossen.

De Posada ziet er meer dan aantrekkelijk uit met hangmatten, een vijver, een zwembad en een groene tuin. Overal lopen grote roofvogels en vliegen groene parkieten. Bij nadere inspectie verblijft er nog veel meer vrijwillig rond de Posada. Zwijntjes, ganzen, blauwe papagaaien, toekans, ara's en tal van andere kleurrijke vogels.

De lunch staat op ons te wachten. Lekkere salade, rijst, bonen en lasagne. Daar waren we wel aan toe!
Op de kamer frissen we ons op. Na een reisdag van 20 uur voel je je toch een beetje viezig.

In de namiddag gaan we op piranha's vissen. De kaaimannen liggen langs de waterkant naar ons te kijken. En wij worden geacht daar tussen te gaan staan met ons hengeltjes. Roland is onze held. Die haalt de ene na de andere binnen. De piranha's hier zijn groter dan die ik al in de amazone ving. En ook anders van kleur. Meer parelmoer paars dan oranje.
Wanneer de zon onder gaat bij de rivier geeft dat een idyllisch plaatje.

Na het avondeten gaat iedereen al vlot richting bed. De gemiste uurtjes van afgelopen nacht moeten ingehaald worden.

 vorig verslag

 volgende verslag