welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

meer water

15-6-2013, Foz de Iguazu, Brazilië

De Braziliaanse kant van de watervallen zijn aan de beurt vandaag. Hier kom je maar op een paar plekken dicht bij de watervallen maar heb je vooral veel overzichten op de watervallen aan de Argentijnse kant.
Wat is dit ding ongelooflijk groot! En wat is de omgeving prachtig groen. We zien onze eerste toekans!
We wandelen langs een reeks uitzichtpunten en aan het einde van de wandeling kunnen we ons nog een keer nat laten spetteren. Je ziet hier een stukje waterval dat je vanaf de Argentijnse kant niet kon zien omdat ie het hoekje om ging.
Aan het einde van de wandelroute moet je omhoog met de mooiste panoramalift ooit! Ik heb nog nooit in een lift gezeten met zulke mooie uitzichten.
In de struiken zien we nog een agauti ( knaagdier/minihertje)en bij de lunchplek weer vele neusbeertjes.

Na de lunch splitsen we op. Er gaan mensen met de helikopter, een groot deel van de groep naar het vogelpark en Jeroen en Roland gaan raften.

Het vogelpark:
In een super groene omgeving liggen kooien en volières waar je door heen kunt lopen. De toekans komen zo dicht bij dat je ieder detail kunt zien. Alleen dat maakt een bezoek aan het park de moeite waard

Raften:
Jeroen en Roland kleding zich om voor een natte rit. Na een korte uitleg gaan ze de zeer steile helling zo'n 30 meter af om bij de rivier te komen aan de voet van de watervallen. Hier zie je eigenlijk pas echt hoe krachtig dat water is. Na een kort stukje oefenen in een rustig stukje op de commando's en dan draai je de kolkende massa in en ga je. Het begin was ontzettend ruig. Een paar enorme klappen maar niemand verloren. Daarna kabbelde het voort. De locatie maakte het zeer de moeite waard.

Om 17.00 vertrekken we richting de nachtbus naar Campo Grande. Wederom een ruime bus met fantastische ligstoelen. De volgende uren proberen we vol te slapen. Deze bus gaat wel iets meer door stadjes dus het slaapt wat minder door. Jeroen heeft zelfs gedroomd dat hij de chauffeur er op aan sprak ;-)
De hele nacht regent het pijpenstelen. We hopen dat wat vannacht valt tenminste morgen niet meer valt.

vorig verslag

volgende verslag