welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Stempels halen

13-6-2013, Foz de Iguazu

Een rijdag. En om eerlijk te zijn is dat ook wel weer eens leuk. Uiit het raam kijken en het landschap aan je voorbij zien trekken.
Paraguay is licht heuvelachtig met veel kleinschalige akkerbouw en kleine huisjes. Af en toe rij je eens door een duits dorpje met een verdwaald vakwerk huisje.
We stoppen bij een benzinepomp voor een plaspauze. Het eerste schap in de shop is gevuld met alcohol, dan een tap voor een meter bier, een schap vol thee en een plank vol thermoskannen en je kunt er ook siervissen kopen voor in je aquarium.

De lunchstop is ook bij een benzinepomp waar een mooi kunstgras voetbalveld, een tennisbaan en een Nintendo gameroom bij zit. Appart....

Om 14.30 staan we bij de grens om Paraguay uit te gaan. Stempel regelen ging vlot. We steken de vriendschapsbrug over en moeten in Brazilië een stempel halen. Dat duurt allemaal wat langer. Ook gaat de klok weer een uur vooruit. Voor je het weet is het half 5.
Het hotel in Foz de Iguazu is heerlijk retro. Je kunt zonder aanpassingen z een film opnemen die in de jaren '70 speelt. Vloerbedekking tegen de muren, chromen details en een zitkuil! Fantastisch.

Mijn collega Ellen sluit vandaag aan bij de tour. We gaan samen eten. Gezellige restaurantjes kennen ze hier niet echt. We zitten in een soort grote sportsbar aan een weg. De porties zijn er enorm!

 vorige verslag

 volgende verslag