welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Weekendje uitwaaien

2/3/4-3-201, Bergen N-H

Zóóó wat waren wij toe aan vakantie!!! Met name Jeroen was een hoopje ellende en we liepen al een tijdje een beetje als vermoeide zombies langs elkaar heen. Jeroen is mei vorig jaar voor het laatst er even tussen uit geweest en dat was ook de laatste keer dat we samen even weg waren. Gelukkig bracht vakantieveiling een weekendje in een hotel in Bergen als leuke optie. In Bergen heb ik een heel stuk jeugd liggen dus het is altijd leuk om naar terug te gaan.

We zouden vrijdagmiddag al vertrekken maar helaas werd op het laatste moment het verlof van Jeroen ingetrokken door zijn werkgever. Balen! Beetje zonde van de overnachting voor de vrijdag, maar goed. Het is niet anders.
Hij komt me ophalen op mijn werk en kijkt even binnen om te zien hoe ik er iedere dag bij zit. We rijden met een fikse omweg naar Bergen en missen een essentiële afslag waardoor we vrijwel weer terug in Amsterdam waren.
Om 16.15 checken we in. Na een korte inspectie van de kamer ga ik vragen of ze ook nog iets anders hebben. Noem me een zeur maar ik heb graag gordijnen. Anders ben ik bij het eerste daglicht al wakker. Gelukkig hebben ze nog een kamer over. We zitten in hotel 1900. Een statige villa die van binnen nogal krakkemikkig is met hele kleine kamers die nogal "on a budget" ingericht zijn. Maar het voldoet.
We gaan snel het dorp in om iets te eten. T.I.B. staat voor Tappas in Bergen en dat zien we wel zitten. Het is een klein zaakje waar 2 mannen alles doen. Ze hebben het druk maar het voelt bijna of je bij iemand thuis zit te eten. Erg gezellig en gastvrij. We krijgen hun jaarpassen voor het duingebied mee zodat we daar geen toegangskaartjes voor hoeven te kopen. Superaardig.

Zaterdagochtend ontbijten we in bed met de croissantjes die ik bij appie2go heb gehaald en gaan dan lekker wandelen. Eerst richting Duinvermaak en dan de duinen in. Na een rondje gaan we bij Duinvermaak aan de koffie met gebak. Dan pakken we de auto en toeren een beetje door Bergen, Schoorl en Groet. Bij Camperduinen gaan we het strand op. Het is knap fris met een stevig windje. Er staan een aantal mannen hele grote vliegers op te laten. Bij Harger gaan we het strand af en lopen terug via de duinen. Al met al een flinke wandeling die afgesloten moet worden met een lunch bij een strandtent. Ze hebben er echt heerlijk bruin brood met oude kaas!
Terug in Bergen lopen we wat langs de winkeltjes en over het marktje. In een kroegje warmen we op en gaan eens onze reis naar Sri Lanka plannen.
's avonds eten we snel wat bij de chinees. We zijn te moe voor uitgebreid tafelen.

En dan lekker naar bed.....dachten we. Helaas hebben onze bovenburen ruzie. En een flinke ook. Ze lijken wel door het plafond heen te komen. Blijkbaar moeten ze bij het ruzie maken ook heen en weer lopen in de minikamer (knap op zich) en daar natuurlijk bij stampen. Als we haar zanikende geschreeuw moeten geloven snapt hij nergens wat van. Vooral de worden "Jah, mahr du" " du weist"etc komen langs. Wanneer ze duidelijk hoorbaar elkaar letterlijk in de haren vliegen en door de kamer stuiteren is voor ons de maat vol. Het moet toch niet de bedoeling zijn dat wij met kromme tenen en een verhoogde hartslag in bed liggen. Dus in de kleren en bij de receptie vragen of ze eens op de deur willen kloppen. Dat helpt even. Genoeg voor Jeroen om in slaap te vallen. Ik krijg rond 1.00 mee dat ze aan nog een ronde ruzie maken beginnen inclusief stampen door de kamer. Gelukkig duurde het deze keer geen 1,5 uur maar een minuutje of 20. En dan....word ik wakker van de goedmaaksex van het stel!! zucht. Ze hebben het minimaal 3 keer goed gemaakt tussen 4.00 en 7.00. En die hele tijd heb ik geen oog dicht gedaan. Wanneer ik eindelijk om 8.00 wegdommel beginnen ze aan een nieuwe schreeuwsessie.Ik geef het op! ik ga douchen.

We rijden naar Bergen aan Zee voor een strandwandeling. Het is een beetje miezerig weer en de wind is behoorlijk koud. Na een kop koffie in de strandtent besluiten we richting huis te gaan. We nemen de binnendoor route langs Egmond en Castricum en zijn lekker vroeg in de middag thuis. Daar beginnen we gelijk aan de voorbereidingen van de tuinverbouw plannen die we de afgelopen dagen hebben gesmeed.
Wat een heerlijk weekend! We zijn weer ontspannen en opgeladen!

 vorig verslag

 volgende verslag