welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Laatste dag

23-4-2013, Berlijn

We ruimen ons appartementje op en lopen met onze tas richting de fietsverhuurder om de fiets terug te brengen.
Wat we vandaag precies willen gaan doen weten we nog niet zo goed. De fietsverhuurder doet ons een goed voorstel ( het is laagseizoen). We mogen voor een halve daghuur de fiets ongeveer de hele dag gebruiken en onze koffers gratis bij hem opslaan. Dat scheelt weer €6 voor een kluisje op het station dus dan kan nog een dagje een fiets huren er ook wel weer van af.

We kopen een takeaway ontbijtje op het station en zoeken een bankje in het park. Dan fietsen we richting het oorlogsmonument van de russen. Altijd leuk, die vogeltjes die nesten maken in de loop van een tank.
Vanaf hier heb je ook een indrukwekkend uitzicht op de brandenburgertor.
Vandaag gaan we richting Gendarmenmarkt. Ook hier veel winkelcentra maar een aantal zijn alleen al om hun inrichting een bezoekje waard.
En er zit daar in de buurt ook een fantastische chocoladewinkel met enorme bouwwerken van chocolade. Dat moet je natuurlijk ook even gezien hebben.

We missen in Berlijn een beetje de kleinere oude gebouwen ( niet heel gek met de oorlog in het achterhoofd...maar toch). Nu blijkt er nog 1 heel klein blokje te bestaan waar ze een voetgangersgebiedje van gemaakt hebben en de boel helemaal aangeharkt is. Het Nikolaiviertel is leuk om heel even door heen te wandelen om je een indruk te geven hoe het was en geweest had kunnen zijn. 

En dan is het alweer tegen het einde van de middag en moeten we de fietsen gaan inleveren en richting luchthaven.
Berlijn was een zeer geslaagde citytrip! Voor herhaling vatbaar!

 vorig verslag

 volgende verslag