welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

40 !?!?!

20-4-2013, Berlijn

JARIG!!!!!!!!

Zo'n dag begin je met een ontbijtje op bed. Jeroen rent de straat op om iets eetbaars te scoren en komt terug met lekkere zoetigheid.

Het is lekker lenteweer. Om deze dag een jarig-gehalte te geven gaan we naar de dierentuin. Mede omdat we naast "wonen" en er tegen op lopen. Tot onze verbazing kan je de entreeprijs niet betalen met je pin of creditcard. Cash only.

Het is een groots opgezette dierentuin. Brede, statige lanen en verrassend veel dieren. Orang Utans met dreadlocks, zielige gorilla's en heel veel van die kleinere stuiterbal apensoorten. Je bent zo een uur verder en dan heb je alleen de apen gezien.
De roofdieren collectie is ook al zeer uitgebreid. Onder hun hokken zitten de nachtdieren. Ze hebben de mol een wand gegeven waardoor je heel mooi de gangen zag.
Boven gaan we langs de przewalskipaarden, de spelende otters, de okapi met jong, de Maleisische zonbeer en de wolven. e hebben hier behoorlijk wat dieren die je in andere dierentuinen weinig tegenkomt. En ze lijken allemaal de lente in hun bol te hebben want er is veel activiteit.

We lunchen in de dierentuin. We dachten even een frietje ofzo te nemen maar je kan hier alleen een bord met schnitzel en friet of een curryworst met friet krijgen.
Nou ja, wij passen ons wel aan ;-) 
Via de dwergnijlpaarden, een badderende beer, oryxen en de giraffes met baby lopen we richting de uitgang.
Van de rust in de hectiek van Kurfürstendamm. De grootste winkelstraat van Berlijn. Geen gezellig voetgangersgebied maar een brede, drukke, verkeersader.
Hier ligt ook de beroemde Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche.Tenminste....dat zeggen ze. Maar na 3 keer om ons heen te hebben gekeken blijkt hij verscholen te zitten achter steigerplaten. Het lijkt nu een gewoon kantoorgebouw. We winkelen een beetje maar komen niet echt op gang.
Vermoeide voeten doen ons terugkeren naar ons appartement. 

Na een powernap gaan we uit eten. In de wijk Schönneberg zoeken we een restaurantje. Jeroen heeft gezonde kip en ik een geweldige salade. Als toetje een geweldige tiramisu. Dat maakt een verjaardag compleet!

vorig verslag

volgende verslag