welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

City Tour

Eshowe, 13-12-2004

We zijn ondertussen al een paar dagen heel druk om het compleet kale hostel weer een beetje aan te kleden en vooral schoon te maken. De vorige manager heeft letterlijk niets gedaan het afgelopen half jaar. We maken een enorme boodschappenlijst omdat er werkelijk niets is. We willen graag pannen, theedoeken, een radio, gordijnen, stoelen, bestek, glazen enz. Dat geeft een beetje weer hoe ernstig verlaten deze plek was.

's middags neemt Andy ( de compuman) ons op een tripje door het stadje. Voordat we vertrekken vragen we nog even of er voldoende benzine in de landrover zit en dan gaan we. We rijden door het "zwarte" township en het "gekleurde" township. Andy is een engelsman die hier 6 jaar heeft gewoond en de zulu cultuur bestudeerd heeft dus hij weet veel te vertellen. En dat komt mooi uit want wij moeten het allemaal nog leren.
We stappen even uit bij de restanten van een oud engels fort en een noorse begraafplaats. De volgende stop is het martelaars kruis. Het uitzicht over het platteland is geweldig. Platteland is overigens wel een erg nederlands woord want er is niets plat aan dit land. Je kunt hier heel goed het verschil zien tussen het deel van de valei dat wel wegen en electra heeft en het deel zonder iets.

Aan de andere kant van Eshowe ligt de waterval. We gaan voornamelijk kijken zodat we onze gasten kunnen vertellen hoe ze er moeten komen. En dan......staan we zonder benzine!
Op de een of ander manier verbaasd ons dat niets. We moeten een stuk lopen voordat Andy's telefoon bereik heeft en een uurtje later arriveren de hulp troepen. Ons probleem is echter ietsje groter dan we dachten want Andy moet letterlijk de benzine de lege slang in zuigen. Hij is onze held van de dag en we tracteren hem dus op een biertje om de benzine smaak mee weg te spoelen. Eerlijk is eerlijk want verder niemand had graag deze smerige taak van hem overgenomen.

's avonds organiseren we onze eerste BBQ (braai) en Jeroen heeft zowaar het vuur aangekregen!

 vorig verslag

 volgende verslag