welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Een baan!!

Eshowe, 7-12/10-12-2004

We rijden richting Eshowe. We nemen weer de R102, wat een provinciale weg is, in plaats van de snelweg. Vlak voor Durban moeten we toch de snelweg op maar we willen daar zo snel mogelijk weer vanaf omdat het na Durban een tolweg wordt ( je bent een Nederlander of je bent het niet). We nemen dus de eerste afslag richting de R102 en een uur later rijden we de snelweg weer op...............2 afslagen eerder dan we er afgegaan waren (?!@??!)

We komen aan bij het George hotel waarachter het Zululand Backpackers ligt. De manager is vanochtend vertrokken dus we bieden onszelf gelijk aan. De eigenaar wil er even over nadenken omdat we natuurlijk geen werkvergunning hebben. We leggen hem uit dat we geen geld hoeven als onze kosten maar gedekt worden. 's Middags gaan we naar het Dlinza forest waar een wandelbrug je door de toppen van de bomen voert. Hierna rijden we naar het Fort waar een museum in zit. We krijgen alles te horen over de Zulukoningen en de veldslagen. Het museum van de handgewoven manden was verrassend interessant dus zijn we een uur blijven plakken.

De volgende dag neemt Graham (de eigenaar) ons mee langs een aantal upliftment projects. We rijden lands een weeshuis in aanbouw, verschillende scholen, rietsuikervelden die in brand staan en een school voor gehandicapte kinderen die daar ook wonen. Graham raakt enthousiast door ons enthousiasme en laat al zijn verder plannen voor die dag vallen. En zo wordt een tripje van 45 minuten een hele dag.
Wij geven aan dat we hier best als vrijwilligers willen werken en hij antwoord luchtig "oh, maar jullie gaan hier blijven!"
Donderdag staat dus in het teken van de "plannen". We hebben een bespreking met de mensen van het weeshuisje ( eigenlijk moeten we fosterhome zeggen). En Graham vraagt ons om de backpackers weer op de rails te zetten. We gaan dit samen doen met Ntombi zodat we het kunnen combineren met het vrijwilligers werk. 

En dan moeten we een beslissing nemen.
lijkt het ons wat?
Gaan we hiervoor een ticket laten verlopen?
Vertrouwen we de boel?
Na allebei drie keer van gedachte te zijn veranderd is het eind besluit: We blijven!
Zoals het er nu uitziet in iedergeval tot eind Februari. Tegen die tijd moeten we het land verlaten om weer een nieuw toeristen visum te kunnen krijgen. We willen dan Lesotho weer bezoeken en dat heeft meegespeeld in onze beslissing.

Vrijdags brengen we de huurauto naar Durban. En dan is het toch wel echt definitief. We "kunnen" niet meer terug. We zijn door Hirum en zijn vrouw uitgenodigd om te komen braaien (bbq). Hirum is de drijfende kracht achter het weeshuisje. Hij en zijn vrouw komen uit Noord Ierland en dat hoor je. Hirum is een dominee met een wild verleden. We waren er eerst wat huiverig voor omdat we niet "gods woord" willen/kunnen uitdragen. Maar gelukkig is Hirum niet het type dat anderen wil bekeren.

tip
Kijk eens op de site van "onze" backpackers
www.eshowe.com

 vorig verslag

 volgende verslag