welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Yummie

Banana Beach, 06-12-2004

We vertrekken vroeg uit Mdumbi en doen een uur over de eerste 18 kilometer en nog eens een uur over de volgende 70. Na twee uur zitten we dus op de hoofdweg richting het noorden. Vandaag rijden we de Transkei/Wild Coast uit. Gestoofd als een peertje komen we aan in Banana Beach. Ruim 7 uur hebben we gedaan over 280 kilometer. Het was wel een heel mooi stuk met veel groene heuvels bespikkeld met kleine, fel gekleurde, ronde hutjes.
In de Banana beach regio......jaja....bananenbomen! Alleen niet het soort waar eetbare bananen aan groeien. Das jammer maar het ziet er wel lekker exotisch uit.
We gaan naar een caravan park waar we een Cabana (huisje) nemen voor de nacht. Een huisje hier is goedkoper dan 2 bedden in een dorm bij de gemiddelde Backpackers! We hebben dus een eigen wc, douche, garderobekast, keuken en carport! De keuken komt goed van pas want we hebben in Mdumbi van twee schelp-rovers/vissers een grote vis meegekregen. Deze vis wil alleen 's ochtends bijten en heet, heel toepasselijk, Dageraad. We kopen Gemsquash erbij en maken een zuidafrikaanse maaltijd die een "loesje kaart" foto waard is

tip
Banana cabanas and caravan park
toucan road
banana beach/ Anerley
100 rand voor een cabana ( 13 euro) 
 
 vorig verslag

 volgende verslag