welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Sinterklaas

Mdumbi, 4-12 + 5-12-2004

We vertrekken uit Cintsa en geven twee duitse meisjes een lift. Het is 41 graden in de auto en dus niet om uit te houden. De weg is lang en er gebeuren rare dingen. Het laatste stuk richtinn Coffeebay lijkt vrij sterk op een computerspelletje waarbij je obstakels moet ontwijken alleen is dat in het echt iets minder grappig. De gaten in de weg kunnen met gemak je auto opslokken en ik moet remmen voor alle soorten dieren. Het mooiste was een groep paarden die voor ons uit gallopeerden.
Nadat we de dames hebben afgezet rijden wij verder naar een andere backpackers. De onverharde weg is echt heel slecht en we hopen dat het verhuur bedrijf er niet achterkomt. We doen een uur over 18 kilometer maar staan dan wel aan een schitterend stukje kust. Mdembi backpackers is echt afgelegen dus lekker rustig. We slapen in een rondaveltje ( ronde hut) en de paarden eten 's nachts het gras onder ons raam. 

Zondag is het sinterklaas!!!
Hij heeft een heel klein bootje hierheen gestuurd die wat pakjes heeft achtergelaten op het strand. Zon, zee en strand passen niet bij sinterklaas maar dat maakt het juist speciaal. Jeroen is vooral heel blij met z'n rolletje topdrop. Ik krijg twee poppetjes die gemaakt zijn door de dames in Lesotho. Al die poppetjes stellen iemand voor en ik heb Mrs Makomiti en Moso gekregen. Een heel leuk aandenken uit Lesotho.
's middags willen we gaan kayaken naar het mangrove bos maar we krijgen het slot van het botenhuis niet open. We lopen, zwemmen, lopen en zwemmen er heen ( het is eb). Dit is echt een van de mooiste plekken waar we ooit geweest zijn en vooral ook omdat we de enige hier zijn. We hebben de hele kust voor ons zelf! 

tip
Mdumbi backpackers
18 kilometer ten noorden van Coffee Bay
tel;047-5750437

 vorige verslag

 volgende verslag