welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

surfgod en paardentrut

Cintsa, 31-11 t/m 3-12-2004

We zijn alweer belachelijk vroeg wakker. Op ons gemakje ontbijten we in het ochtend zonnetje. De Knysna Loerie is een vrij schuwe en zeldzame vogel maar vandaag laat hij zich zien in de tuin. Hij is helder groen met een kuif op z'n kop en rode vleugels die goed te zien zijn als hij over vliegt. We hebben wel eens een saaier ontbijt gehad!
We maken nog een wandeling en om 9.00 zitten we in de auto om weer te vertrekken. Vroeg opstaan heeft z'n voordelen.

We rijden naar East Londen om boodschappen te doen en te tanken. Dit is de laatste plek waar het makkelijk kan. We zijn namelijk op weg naar de Wild Coast. In Cintsa zit "de beste" Backpackers van Zuid-Afrika en daar willen we niet heen. Maar ja, de andere backpackers is gesloten dus zit er niets anders op dan naar de massale feestplek te gaan. Buccaneers heeft het formaat grote zuid-franse camping. Er zijn zo'n 8 vakantiehuisjes die volgepropt zijn met stapel bedden en nu dus dorms genoemd worden. Commercieel gezien heel slim. Ok, we wilden hier niet heen, maar waarom ook al weer niet???? Het is hier adembenemend mooi, overal heb je uitzicht op de rivier die in de oceaan stroomt. Wij slapen niet in een dorm maar in een safaritent met normale bedden. Vanuit ons bed zien we de zee!!!( hadden we al gezegd dat het hier fantastisch is..). De zon schijnt dus we lopen nog even over het strand. Onderweg kijken we even bij het zwembad, het massagehuis, het beachvolleybal, de klimmuur, het verscholen bosbad ( = badkuip met warmwater in de struiken), de gratis surfboards, bodyboards, kano's etc etc etc.... ( fantastisch he?)
We lopen de hele dag cynisch te doen over hoe warm het kan zijn in December en hoe graag we willen ruilen met mensen die nu op kantoor zitten. Hoe vervelend het is dat de rijpe perzikken zo druppelen en dat irritante zand tussen je tenen. We doen nog zo ons best om als echte nederlanders te klagen over van alles maar voor je het weet ben je gelukkig ( rotland!) 

Donderdagochtend gaan we iets doen dat ik heel erg gaaf vind en Jeroen heel wat minder. Je kunt hier in een wildreservaat paardrijden! Vanaf het paard wild zien...We mogen alleen niet naar het deel waar de leeuwen zitten ( waarom nou niet...?). Als eerste zien we wat impala's die niet echt onder de indruk zijn van ons. Doordat je op een paard zit zien ze je niet als een bedreiging en kan je heel dicht bij komen. Verder zien we Nyala's, wrattenzwijnen en de blesbok. En dat is voor ons een nieuw dier op het lijstje! Jeroen vind het paardrijden best wel leuk en we gaan zelfs een stukje draven. Voor mij zie ik zijn kont in het ritme op en neer gaan in het zadel. Hij heeft talent!!!!

's Middags hebben we een sollicitatie gesprek. We rijden naar een boerderij waar ze verwaarloosde paarden opvangen waarmee ze strandritten organiseren. Ze kunnen wel wat extra hulp gebruiken. Alleen de periode is voor ons te kort om een vliegticket voor op te zeggen. Wel jammer want we zagen het wel zitten om in deze prachtige omgeving te blijven.
Vrijdags gaat Jeroen surflessen nemen. Voor het eerst op een plankje. Eerst word het peddelen geoefend in de lagoon om het daarna te proberen in de branding. Dat peddelen was nog wel te doen maar om jezelf op die plank te hijsen valt tegen. Na een uur er links en rechts vanaf gegooid te zijn staat ie voor het eerst op een golfje!
Ik heb 's ochtends boodschappen gedaan. Dat betekend dat je de heuvel afloopt richting de rivier. Dan loop je het strand af totdat je bij de riviermond bent en die doorwaad je dan. Gelukkig was het tij al laag dus hoefde ik niet zo diep. En dan aan de anderekant weer de heuvel op naar het enige winkeltje om zonnebrand te kopen. Op de terug weg ga ik kijken bij de surfles en ontdek dat mijn jeugd droom is uitgekomen. Ik heb een surfgod als vriendje!!! De wetsuit en die plank staan hem erg goed. Ik zie niet eens dat ie er nog nauwelijks op kan staan. 

Aan het einde van de dag gaan richting het zwembad waar een paar volleybal wedstrijden zijn en daarna een braai(bbq). In de avond loopt dit rustig over in een wet and wild party. 
 
vorig verslag

 volgende verslag