welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Linksrijdende elfjes

Hogsback, 30-11-2004

In de ochtend wordt onze huurauto afgeleverd.We hebben een auto gehuurd omdat we langs de Wildcoast willen en openbaarvervoer daar ons niet op de plekken gaat brengen waar we heen willen. Voor de eerste keer links rijden valt niet mee. Het zou makkelijker zijn als je vers uit nederland kwam. Dan kun je tenminste tegen jezelf zeggen "als het verkeerd voelt zit je goed". Maar wij zijn nu al zo'n 4 maanden in landen waar links gereden wordt dus het is verwarrend. Een uurtje later is er al niets meer aan de hand. We rijden langs de prachtige kust en dan landinwaarts richting Grahamstown.
Wat een vrijheid een auto! We stoppen langs de weg om perzikken te kopen. 

 In het plaatsje Fort Beaufort stoppen we om boodschappen te doen. Dan is het nog maar een klein stukje naar Hogsback. Na uren van heuvels met kleine boompjes en struiken komen we bij bergen met oerbossen. De verharde weg houdt op en we stuiteren richting het gehucht. We komen aan bij onze backpackers dat helemaal in het teken staat van elfjes. Alle muren zitten er vol mee. Hogsback zou Tolkien geinspireerd hebben voor de hobbit vandaar het elfjes thema maar ook huisjes met de naam "Bagend". Het is niet overdreven want de bossen hebben werkelijk iets sprookjes achtig. We hebben vandaag niet veel tijd meer voor de lange wandelingen dus nemen we de auto naar 1 van de watervallen ( Handig!!! zo'n auto).

's avonds krijgen we nog een baan aangeboden maar die slaan we af. De bar gaat hier namelijk dicht als de laatste gast omvalt en alles draait hier om hoge drankverkoopcijfers. Niet echt onze plek dus want ook als de bar om 5.00 dicht gaat moet je receptie om 6.30 open zijn

 vorige verslag

 volgende verslag