welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Tandarts

Port Elizabeth, 26 t/m 29-11-2004

Vrijdag gaat de wekker om 5.00. We gaan Lesotho nu echt achter ons laten en dat geeft een raar gevoel. Het is vreemder dan afscheid nemen in Nederland omdat we deze mensen misschien nooit meer terug zien.
Om half 7 stappen we in het busje en eindelijk gebeurt het dan toch eens.... we hebben een schaap in de bus! Sowieso is vandaag wel een bijzondere busdag want in de taxi in Maseru naar de grens zit een oud mannetje met een 12-snarige gitaar te spelen en te zingen. Om 12 uur zijn we in Bloemfontein en kunnen gelukkig een kaartje krijgen voor de bus van vanavond naar Port Elizabeth. Dus we moeten 9 uur volmaken in het winkelcentrum. Alle luxe die we hier voor onze kiezen krijgen doet nogal vreemd aan. Wat is het verschil toch groot tussen Zuid-Afrika en Lesotho.

Zaterdagochtend komen we vroeg aan in Port Elizabeth. Na de zinderende hitte van de afgelopen weken kijken we echt uit naar de zee maar nu we er zijn blijkt dat het bewolkt en koud is aan de kust. Het is net Zandvoort in de herfst. We gaan maar naar het dolfinarium. Het is al een eewigheid geleden dat we voor het laatst in harderwijk zijn geweest dus waarom niet. 1 van de dolfijnen heeft een jong van 8 weken en dat is erg leuk. Ze hebben hier ook een slangenpark en het onverwachte is nu echt gebeurd! Zonder hartkloppingen en doodsangst heb ik alle beestjes bekeken. OK, ik moest mezelf er af en toe aan herinneren te blijven ademen maar de grootste angst voor deze engerds is nu wel weg. Wie had dat ooit gedacht?!?!

Zondag is een regeldag. 's middags lopen we nog even over het strand en langs de vlooienmarkt en dan zijn we wel weer genoeg uitgewaaid. Ik kruip maar weer eens achter de computer en Jeroen haalt de was binnen als het alweer gaat regenen. Vandaag had vrij veel weg van een standaard zondag. Het is druilerig, je moet van alles en het schiet niet op en je gaat even naar buiten om een frisse neus te halen.... maar dan wel aan de indische oceaan.

Maandags zijn we nog steed in PE want Jeroen moet naar de tandarts. Er moet een gaatje gevuld worden en gelukkig is er een tandarts die een gaatje over heeft. De Tandarts in Zuid-Afrika is niet veel anders dan die in Nederland. Het is er wat sterieler en vooral heel veel goedkoper. Voor 30 euro mag je in Nederland de tandarts een handje geven maar hier krijg je er een vulling inclusief verdoving bij! En waar wij ons pas echt over verbaasde was de 22% korting als je met je creditkaart betaalde! 

 vorige verslag

 volgende verslag