welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Hostel weg

Ulaan Bator, mongolie 10-5-2004

We komen 's ochtends vroeg aan in Ulaan Bator( de hoofdstad van Mongolie) en zodra we onze ogen open doen zien we voor het eerst het typische landschap. Heuvelachtig, kaal, hier en daar een ger ( een vilten ronde tent) en een paard. Iedereen is onder de indruk.

Na aankomst worden we bestormt door mensen van hostels. Ze zijn heel erg vriendelijk en niet opdringerig. We hebben al een hostel maar nemen toch wat kaartjes mee. Aangekomen bij ons hostel blijkt die niet meer te bestaan. Een vriendelijke man die goed engels spreekt ( wat veel mensen hier doen) helpt ons. We lopen mee naar zijn kantoor en hij gaat voor ons bellen. We blijken op een kantoor te zitten van een project van de VN. Dit project richt zich op de schade aan de natuur door de mensen en de natuurrampen. Het hostel bestaat dus echt niet meer en hij stuurt zijn secretaresse met ons mee om een nieuw hostel te zoeken. Zij werkte freelance en gaat hierna bij een ambassade werken. We nemen afscheid voor een hostel. Na binnen te hebben gekeken besluiten we verder te zoeken.

2 uur later zitten we bij Nassan. Zij verhuurt delen van appartementen. We kiezen voor de ruime driepersoons kamer bij haar moeder. We zitten dus eigenlijk bij een gezin in. Alles is echt perfect geregeld. De douche is schoon, de keuken mogen we gebruiken, we krijgen de sleutels en de codes van de verschillende portiekdeuren, de was word voor ons gedaan en we krijgen een zeer zacht prijsje voor een dagtour.

We hebben wat dingetjes gedaan hier in de stad en we voelen ons hier prima op ons gemak. we vinden de bevolking echt enorm vriendelijk en behulpzaam. We zijn ook erg blij dat veel mensen het engels goed beheersen want wij kennen pas 4 woordjes mongools

Bayayrtai Rudi en Jeroen

 vorig verslag

 volgend verslag