welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

wapens

Bangkok, 10 + 11-09-2004

Na (weer) een nietszeggende regenachtige dag in Chiang Rai stappen we 's avonds in de bus naar Bangkok. Er wordt scherp gecontrolleerd in de bus. Alle dames en heren worden gefouilleerd ( hoe schijf je dat ook al weer?) en in alle opzichten geinspecteerd. En ons slaan ze over. Waarschijnlijk omdat we de enige (blonde) toeristen zijn. We voelen ons er een beetje opgelaten bij. De man en vrouw die het betastwerk doen zijn overigens goed bewapend. Dat is ook zoiets waar wij niet aan kunnen wennen. In het Akha dorp liepen op een gegeven moment een groep van een man of 10 met enorme wapens. wij waren de enige die op keken.
Vlak voordat de bus vertrekt zien we Jems op het busstation staan met Koy en Zaaize (onze homestay dochters). dus we hebben ons suf gezwaaid en gebaard ( als in het werkwoord gebaren... niet baren)
De busrit verliep soepel maar ook onderweg waren er meerdere controlles. Dit hebben we nog niet eerder meegemaakt. Zelfs slippers werden onderzocht (?). We vragen ons af of de angst voor aanslagen hier nu ook al zo leeft.
(later lezen we in de krant dat dit inderdaad zo is, Een islamitische school in Chiang Rai wordt ervan verdacht jongeren te ronselen voor aanslagen)

De volgende ochtend staan we op een busstation aan de rand van Bangkok. Ze hebben het busstation met de stadsbussen goed verstopt zodat het lijkt of je wel een taxi moet nemen om er weg te komen. We zijn niet gek en gaan kijken waar de "locals" hun volgende bus vinden. Ergens achteraf om een hoekje komen dus de stadsbussen. Ruim een uur later staan we weer in de buurt van Ko San Road. We gaan opzoek naar een goedkope kamer. Als je een beetje geld uit wilt geven kan je nog wel een bed vinden met een matras maar als je echt budget zit krijg je en soort hardboard plank. Die weten ze trouwens heel mooi te verpakkebn zodat het net een matras lijkt. Voor 1 nachtje maakt het ons niets uit.

De volgende dag gaan we dus maar weer eens naar het postkantoor om te kijken of het pakketje er is. En, Ja hoor, hij is er eindelijk. Het heeft er 8 weken overgedaan en is pas 3 dagen geleden binnengekomen. We storten ons op de dropjes en zijn blij dat we de duikpapieren en de LP van zuidelijk Afrika hebben. Ook de foto's en het geld van Jenny zijn nu binnen dus die gaan we versturen naar AFECT. Deze opdracht loopt dus niet helemaal zoals bedoeld maar we maken er toch nog het beste van.
En dan een treinkaartje boeken naar Ayuthaya, dan kunnen we Bangkok tenminste weer uit.

tip
Koop je trein kaartje nergens anders dan op het station!!!!
Wij (sukkels) hebben ze ergens gereserveerd en betaalde 55 baht ipv 15 baht !!!
een schokkend verlies van totaal 1.60 euro....maar toch

 vorige verslag

 volgende verslag