welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Vetmesten

Chiang Rai, 8+9-09-2004

We nemen afscheid van het Akha dorp en lopen naar de poort. Daar wachten we op een eventuele lift. Na een uur is er nog geen auto gepasserd en dan komt er eindelijk eentje langs. Helaas, we kunnen niet mee. Hij zit al behoorlijk vol en er licht een zieke oude dame op de grond. Ze zijn op weg naar het ziekenhuis. Ik begin het wachten zat te worden. Geduld is niet mijn sterkste punt. Het is koud, het regent en het waait en ik hoest al de longen uit mijn lijf. Ik wil actie! we gaan dus lopen. Na bijna een uur komt de eerste auto ons achterop. Direct gevolgd door nog 4 auto's (?!). We mogen mee!!! Drijfnat geregend komen we aan in Mea Saui.
Jeroen wil op de weegschaal. Hij is 3 kilo kwijt geraakt de afgelopen week! En dat is, zeker voor hem, te veel. Vanaf vandaag beginnen we een Jeroen-vet-mest-programma. We zullen dus wel een maandje eerder thuis zijn want Jeroen dik krijgen met eten gaat ons budget een flink gat bezorgen.  

Aangekomen in Chiang Rai nemen we een luxe kamer met warme douche en een TV. De eerste TV in 2.5 maand!
Heerlijk om helemaal schoon op een dikke matras te liggen en National Geografic te kijken. In een restaurantje zagen we voor het eerst in 3 weken een stukje nieuws en ons ontgaat het volledig. Het duurt een tijd voordat we weten waar er een school gegijzeld is.

De volgende dag regelen we een buskaartje naar Bangkok. De rest van de dag zitten we in een internet cafe, laten we een foto-cd branden en laten we foto's afdrukken om op te sturen naar "ons" Akha dorp. Als je iets beloofd kan je het maar beter gelijk doen anders komt het er niet meer van.
We zijn blij dat we eerder zijn vertrokken uit het dorp want het regent sindsdien onafgebroken. En niet een klein beetje. Er komt zoveel water uit de lucht dat de schotel er last van heeft en we dus niets zien op de enige twee engelstalige zenders die we op onze TV hebben. Voor ons maar weer eens een duidelijk teken dat een tv te luxe is.

Tip
Als je een digitale camera hebt en al in tijden geen pas-spiegel hebt gezien dan kan je een foto nemen van je zelf en die bekijken.
Als je dit ( half) naakt doet, wis hem dan ook weer voordat je een CD gaat branden die je naar je webmaster wilt sturen..... :-)
moraal van het verhaal. controleer je gebrande cd's.....

 vorige verslag

 Volgende verslag