welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Voorbereiden

Chieng Rai, 21 en 22-8-2004

2 dagen hebben we om ons voor te bereiden op ons vrijwilligerswerk. In ons guesthouse mogen we (gratis) spullen opslaan die we niet mee willen sjouwen. We kopen dus een grote plastic boodschappentas. Daar stoppen we de snorkels en bergschoenen in, apparatuur en wat kleding en dan gaat er een pacsafe omheen.
Volgens de papieren van greenway moeten we werkhandschoenen mee en we vinden een mooi setje voor 20 eurocent.Op onze trekking in Pai liepen de jongens op een soort rubberen voetbalschoenen met noppen en daardoor hadden ze veel grip. Ze kosten maar 80 eurocent (!) dus we proberen het gewoon. Dan op naar de boekwinkel voor schriften, papier, potloden en een basisboek engels met veel uitleg in het Thai. We worden geacht engelse les te geven. Verder moet de toilettas nog aangevuld worden met antimuggenspul, shampoo, een nieuwe tandenborstel en waspoeder.
Eindelijk vinden we dan weer eens een aardbeienlippenbalsem voor de opdracht van Gera!!. We brengen de was nog even weg. Tussen al deze bedrijvigheid door lezen we de telegraaf en eten bitterballen bij cafe "old dutch". Superfout natuurlijk maar ook het broodje brie en de uitsmijter waren geweldg ( net als de topdrop)......

Op zondag middag doen we ons laatste huiswerk door het hilltribe museum te bezoeken. Hier komen we nuttige dingen aan de weet over de gewoontes van de verschillende stammen en aan welke regels bezoekers zich dienen te houden. 's Avonds eten we op de night bazaar waar je kunt kiezen uit ongelooflijk veel stalletjes en het op kunt eten op het pleintje onder het "genot" van wat live muziek.

 vorig verslag

 volgende verslag