welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Filmpje

Pai, 16 en 17-8-2004

We gaan met een minibusje naar Pai en als we onderweg andere toeristen in de regen achter in een pick up truck zien zitten zijn we blij dat we ietsje meer betaald hebben. We slingeren nu echt de met jungle bedekte bergen in. Pai is een heel rustig en relaxed dorpje. We hebben een slaapplaats in 1 van de vele hutjes die je hier kunt vinden. Heerlijk dat kampeer gevoel.
's Middags lopen we wat door het dorp en kijken wat rond voor toers en trekkings. Dan lopen we tegen Pairadiso op. Een plek waar je dvd's kunt bekijken in een prive kamer met lekkere luie banken. Een geweldig plan vonden we. Eindelijk eens een film kijken die je echt wilt zien zonder dat iemand er door heen kletst en weer eens op een bank zitten. 's Avonds zien we dus Monster!

De volgende dag 's ochtends lekker geluierd om 's middags een flink stuk te gaan wandelen. We lopen naar de tempel op de heuvel met maar liefst 353 traptreden om er te komen. Het uitzicht over de heuvels en de valei is de moeite waard. We worden ontvangen met een kopje thee en praten met de monnik. Aangezien een monnik niets aan mag raken wat een vrouw aanraakt staan we op twee identieke kaarten, naast elkaar dingen aan te wijzen. In deze tempel blijkt maar weer eens dat je voorzichtig moet zijn kaarsjes. Zelfs bij ervaren gebruikers gaat wel eens wat mis. Weg altaartje.


We lopen over de landweggetjes en hebben een paar uur lang een nieuwe vriend. Hij is zwart, heeft 4 poten, kwispel staart en is onder tussen al heel ver van huis. Uiteindelijk draait ie zich om. Als we bijna thuis zijn stapt Jeroen nog even op een dode slang (ieeh!). Als ik 's avonds weer eens een verslagje tiep gaat Jeroen aan de wandel en komt terug met een verhaal! Een bruine slang van zeker een meter stak voor hem de weg over (pheuw, blij dat ik achter de computer zat). We eten bij Pai corner waar ze een eet- zoveel- je- kunt- buffet hebben waardoor je mooi de kans hebt om verschillende Thaise gerechten te proberen: lekker.

Tip
Potje voetballen tegen de politie???
Dat kan! vraag gewoon even rond waar het inschrijf formulier hangt.
Waarschijnlijk bij "the house of glass"

Tip 2
Ook logeren in een a-vormig hutje voor maar 110 baht (2.20 euro)
De familie house: voor de tempel links; richting golden hut

 vorig verslag

 volgende verslag