welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Koninginnedag

Chiang Mai, 12 en 13-8-2004

Na een redelijke nacht in de bus worden we er op een afgelegen parkeerterrein uitgegooid waar we weer worden opgehaald door kleine busjes van een hostel. We willen daar helemaal niet heen maar een keuze hebben we niet. We nemen dus het gratis kopje koffie en luisteren naar het verkoop praatje over het hostel en de trekkings. Zodra de 1 op 1 verkoop begint smeren we hem. Aan het eind van de straat zit een guesthouse dat geen trekkings verkoopt dus dat lijkt ons lekker rustig.
Als we aankomen zijn ze de kat aan het wassen die daarna in een kooitje word gestopt. Hij blijkt vanaf halverwege zijn rug verlamd te zijn en ze verzorgen hem nu goed. Dit is een van de eerste keren dat we zien dat mensen actief iets doen met/aan een ziek dier.

Na het douchen gaan we toch nog even liggen. Ruim 5 uur later schrikken we wakker. Snel nog even de stad verkennen en inlichtingen inwinnen omtrent vluchten, bussen en visa. Als we wat gaan eten lopen we Finbar (Ierland) weer tegen het lijf. Hoe vaak wij elkaar al niet tegen gekomen zijn sinds Halong Bay....?!?
's Avonds gaan we kijken bij de ceremonie bij de stadsmuur ter ere van de verjaardag van de koningin en als we later met Finnbar ergens iets aan het drinken zijn rennen we nog even naar buiten voor het vuurwerk.

 

Vrijdags gaat de wekker al vroeg want we gaan de rolstoel fabriek bezoeken. Daar aangekomen is degene die we moeten hebben er niet. Dat is erg jammer. Jeroen zal dus morgen terug gaan. Maar ik heb al een kookcursus geboekt.
Dan maar eens kijken of we een vlucht kunnen boeken. De dame van dit buro komt wel met een verrassend alternatief. We vliegen met Emirates. Oftewel via Dubai ( de Verenigde Arabische Emiraten). We kunnen ook een stop van een paar dagen maken in Dubai op de terugvlucht. Als een speer een computer gezocht om informatie in te winnen over dit land en het adres van de ambassade opgezocht. We doen het!
We verkeren in een gek soort opgelatenheid. Deze wending in onze plannen hadden we niet verwacht en we vinden het geweldig.

 vorig verslag

 volgende verslag